Медведев: Америчке санкције против наших банака су – објава трговинског рата

РУСКИ ПРЕМИЈЕР НАГЛАСИО: НАША ЕКОНОМИЈА ЈЕ У СТАЊУ ДА СЕ АДАПТИРА НА СВАКИ ПРИТИСАК

* ЕУ са Русијом до санкција имала 430 милијарди евра размене, а да сада има мање од 230 евра. Русија са САД има само 20 милијарди долара

_________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Владе Русије – Дмитриј Медведев – назвао је америчке санкције против банкарског сектора његове земље „објавом трговинског рата“.

         У интервјуу телеканалу Evronews додатно је указао:

         „То су досад најтеже санкције. То је уистину објава трговинског рата, али уопште не сумњам да ћемо и тај притисак надвладати. Наша економија је у стању да се адаптира на сваки притисак. Сако је питање: због чега је то уопште потребно?“.

         Руски премијер је упозорио да САД таквим мерама разарају међународни поредак, нарочито – међународни економски поредак.

         Додатно је указао: „Незначајан је степен повезаности наше и америчке економије. Зато амерички бизнис не страда од санкција које нам вашингтон уводи. Али , те санкције јако погађају европски бизнис који са Русијом има велику трговинску размену“.

         У овом светлу је истакао: „Антируске санкције ЕУ  утичу на Русију, али цех за њих плаћају житељи Европе. ЕУ на санкцијама против нас губи радна места, добити и сигурност. Међутим, Русија није иницијатор тих санкција“.

         Медведев је навео да је Русија са ЕУ до санкција имала 430 милијарди евра размене, а да сада има мање од 230 евра (са САД – само 20 милијарди долара).

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари