У Шпанији се обесио Јељцинов пропагандиста, неки су уверени да ће тако завршити и потрошачко друштво

ИМАО ПУТ ТИПИЧАН ЗА МНОГЕ АКТЕРЕ РУСКЕ ОБОЈЕНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ 90-ИХ: ИСЕЛИО СЕ У САД, ЧЕСТО БОРАВИО У ШПАНИЈИ

Божена Ринска и Игор Малашенко

* Игор МАЛАШЕНКО се бавио спољном политиком у апарату последњег лидера СССР Михаила Горбачова. Потом је руководио НТВ - главном `америчком телевизијом` у Москви која је најзаслужнија што је болесни и изузетно непопуларни Борис Јељцин био 1996-те поново изабран за председника Русије

* Политички коментатор Иван РАХМЕТОВ: „Све што се догодило са Малашенком је добра опомена како ће завршити потрошачко друштво. Прво је било – много новца (идеал за масу: да се пристојно живи)... Потом жена екстравагантна до идиотизма (идеал за масу: различити видови бесмислене разоноде). Онда је дошло размишљање о смислу сопственог постојања јер је то фундаментално у развоју људске личности. Па ако је смисао изгубљен – следи омча за вешање. И потрошачко друштво ће неминовно умрети“

__________________________________________________________________________

         У ШПАНИЈИ се обесио Игор Малашенко, човек којег руска млађарија зна углавном као мужа новинарке Божене Ринске познате по скандалима. А он је –део њихове историје.

         Малашенко се бавио спољном политиком у апарату последњег лидера СССР Михаила Горбачова. Потом је руководио НТВ - главном `америчком телевизијом` у Москви која је најзаслужнија што је болесни и изузетно непопуларни Борис Јељцин био 1996-те поново изабран за председника Русије. Боље речено: што јој је био наметнут.

         Бирачи су мобилисани да за Јељцина гласају по овој шеми.

         Постоји ли хиљаду разлога да се гласа против Јељцина? Постоји! Можда и више. Али, ако не желите да се на власт врате комунисти – стаљинизам и слања у Сибир – ипак гласајте за Јељцина. Он је мање зло. Ако вам гласање за Јељцина буде смрдило – левом руком запушите нос, а десном заокружите његово име.

         Малашенку је захвални Јељин чак нудио положај премијера (када се растајао од Виктора Черномирдина), али је он то одбио јер је желео да буде „само медијски менаџер“.

         Био се преселио у САД, али је често боравио у Шпанији. Ринска је изјавила да је последњих месеци имао психичких проблема.

         Све што је у Москви и Русији либерално и проамеричко оплакује Малашенкову смрт. Постоје, међутим, и они који на све гледају другачије. један од таквих хе политички коментатор Иван Рахметов.

         Ево његовог осврта:

         „Све што се догодило са Малашенком је добра опомена како ће завршити наше садашње потрошачко друштво.

         Прво је било – много новца (идеал за масу: да може да се пристојно живи)... Потом жена екстравагантна до идиотизма (идеал за масу: различити видови бесмислене разоноде).

         Онда је дошло размишљање о смислу сопственог постојања јер је то фундаментално у развоју људске личности. Па ако је смисао изгубљен – следи омча за вешање.

         Искрено ми је жао друга Малашенка као припадника биолошке врсте којој и сам припадам. Али, не могу да не укажем да његово самоубиство рашчишћава пут – новом и младом.

         Потрошачко друштво ће неминовно умрети.

         Тешко ономе ко је поверовао у његове илузорне гаранције...“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари