Абрамс у Сенату САД: Не спремамо војну интервенцију против Венецуеле

ОТКРИО ДА ЋЕ ПРОТИВ МАДУРОВЕ ВЛАСТИ БИТИ ПОЈАЧАН ЕКОНОМСКИ И ДИПЛОМАТСКИ РАТ

           ЗВАНИЧНИЦИ администрације америчког председника Доналда Трампа изјавили су данас да не постоје планови да САД војно интервенишу у Венецуели, упркос томе што су шеф Беле куће и други званичници више пута поновили да су све опције у игри.

           Специјални амерички изасланик за Венецуелу Елиот Абрамс и директор Агенције САД за међународни развој (УСАИД) Марк Грин рекли су пред Одбором Сената за спољна питања да Трампова администрација промовише мирну политичку транзицију у Венецуели.

           Абрамс је казао да је Трампова администрација у потпуности фокусирана на вршење дипломатског и економског притиска на социјалистичког председника Венецуеле Николаса Мадура путем санкција.

           Он је навео да ће ускоро бити објављено увођење нових санкција и да би оне могле да буду усмерене против неких страних банака ако се открије да помажу Мадуру у прикривању државне имовине.

           САД су међу више од 50 земаља које су признале самопроглашеног председника Венецуеле Хуана Гваида, тврдећи да је Мадуров прошлогодишњи реизбор био нелегитиман.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари