Од Америке - шест држава

Рус Игор Панарин још 1998. прогнозирао да ће се САД распасти


    о Најутицајнији људи планете, који прогнозирају на деценије унапред, већ су решили да су САД кратког века и зато чине све да сачувају глобалне полуге управљања жртвујући Америку - уверен је Панарин
    о Све озбиљне земље увелико се спремају, ако не још за распад САД, оно сигурно за крах долара као светске валуте
    о Било би најбоље да америчко атомско оружје припадне само трима државама наследницама САД: Тексасу, Калифорнији и Атлантској обали
.

Игор Панарин


    РУСКИ научник – доктор историје Игор Николајевич Панарин, декан Факултета за међународне односе Дипломатске академије Министарства иностраних послова РФ – постао је светски познат након што је прорекао да ће се САД распасти до краја 2010. године. То његово пророчанство се, као што знамо, није остварило, али то није нимало пољуљало његове позиције ни међу колегама ни у широј јавности.

    Погледајмо изближе: шта је то, где и када Панарин изговорио о Америци. А такође: због чега његов рејтинг и популарност, заправо, и даље расту.

    «Ја сам – објашњава Панарин – о распаду и ишчезнућу САД први пут проговорио 9. септембра 1998. године! У аустријском граду Линцу у којем је Хитлер завршио средњу школу и намеравао да у њему сагради музеј у којем би нацисти држали све културне вредности опљачкане широм света. Те године је у Линцу одржана међународна конференција под називом «Информациони рат». Ја сам на том скупу, међу 400 учесника, од којих су 150 били Американци, био једини представник Русије. Пред таквим аудиторијумом не само да сам изговорио своју прогнозу, него сам још на видео-биму показао како се САД распадају на шест делова!

    Неке немачке колеге су снимиле тај тренутак. Моменат кад ја притискам на тастер а Америка нестаје као јединствена држава. Кад сам сишао са говорнице и кренуо кроз салу, нисам знао како ће одреаговати стотине људи који су били унутра. Према мени је први кренуо један огромни човек, а ја нисам био сигуран да ли он притрчава да ме бије или жели нешто сасвим друго. А он ме загрлио и рекао нешто у стилу: Браво! Ми Аустријанци вас потпуно подржавамо и волимо. Дошло је време да Американци добију по носу

    Саму своју прогнозу Панарин објашњава овако:

«Американци – од 1945.  до данас – само три године нису имали дефицит државног буџета. САД су 1998. били на врхунцу своје моћи, док је Русија, после распада СССР, била у ужасном стању. Мене је највише шокирало што је спољни дуг Вашингтона у то време износио два трилиона долара. Уосталом, још су 1991. двојица америчких научника, О` Донел и О` Конел, написали да је спољни дуг САД 80-их година био – нула, а да ће само постојање државе доћи у питање чим се дуг попне до трилион и по долара. А сада је премашио 11 трилиона.

Данас су ствари са Америком још горе. Обама је, у свом првом говору пред гувернерима, признао: да ће 41 америчка савезна држава – од укупно 50 – у 2009.  имати  дефицит буџета. А распад СССР је почео онога тренутка кад Москва више није имала одакле да највећим дотираним републикама – Узбекистану и Азербејџану – даје колико је дотад давала, па су тамо почели крвави међунационални сукоби. А и у Америци је само девет држава заиста богато. Присетите се: чак је и гувернер пребогате Калифорније, Арнолд Шварценегер, од Обаме тражио паре за гашење шумских пожара.»

        

    ВАШИНГТОНСКО-ЊУЈОРШКА ЗОНА

    Панарин сматра да би у САД дошло до правог колапса кад би се Русија и Кина у својој међународној трговини одрекле долара. Њима придодаје и Јапан. Он признаје да те три земље нису заинтересоване да САД банкротирају, али одмах наглашава: засад! Ситуација се кардинално изменила и зато што је светска економска криза Кини и Јапану омогућила да, у суштини, постану регулатори глобалних финансијских тржишта. Па указује:

    - Те 1998. изнео сам хипотезу да би Вашингтонско-њујоршка зона, где је сконцентрисана финансијска елита атлантске обале, била један од оних шест делова на које ће се САД распасти. И, знате ли шта је занимљиво: један од европских аналитичара, реагујући на мој наступ у Линцу, изашао је са предлогом да та зона уђе у састав Европске уније! Како ја видим ближу будућност, Тексас и Калифорнија би били независне државе, док би се југозапад САД под протекторатом Максика. Мада, много је реалније да те америчке државе са Мексиком буду повезане међудржавним везама какве постоје између бивших совјетских република.
.
    Др Панарин прогнозира да ће цела Јужна Америка, заједно са Мексиком и његовим `протекторатом`, у догледно имати заједничку валуту која ће се звати боливар. Процењује да би монетарна унија могла у перспективи – са златним динаром као новцем свих – могла приближити Иран и Индију и све државе између њих и око њих. А да зона руске рубље неће бити само бивша територија СССР него и Источна Европа. То јест: да ће Пољска, Чешка и Словачка имати интереса да пригрле рубљу.

    - То ће бити избор самих Пољака, који се сада у интересу неких америчких кругова баве антируском пропагандом, уколико Москва одлучи да њихов кромпир и месо купује искључиво у рубљама. А шта ће им друго остати кад су презадужени иако им је 1991. била отписана половина спољњег дуга?! Уосталом, све озбиљне земље увелико се спремају, ако не још за распад САД, оно сигурно за крах долара као светске валуте. А у самој Америци рушење долара изазваће грађански рат или бар масовне нереде... Могуће је да све уопште неће почети пуцњавом. Претпостављам да ће све кренути од тога што ће богата Калифорнија и Тексас престати да дају паре буџету САД. Амерички проблем биће и то је Обама социјални радник, а економиста и антиркизни менаџер империјалног стила.

        БИН ЛАДЕН НЕМА ВЕЗЕ СА 11. 9. 2001.

    `Шокантни Рус` сматра да ће Кина дати `огроман допринос распаду САД` до којег ће доћи упркос томе што је америчко око 70 одсто светских компанија. Указује да је финансијски центар света Лондон, а не Њујорк, и сматра да све што се последњих година догађа у свету само потврђује да су најутицајнији људи планете већ донели одлуку о ликвидацији САД.

    - Прва етапа те операције био је 11. септембар 2001. године, који није извео Бин Ладен, а завршна че бити у  2010. Најутицајнији људи планете, који прогнозирају на деценије унапред, већ су решили да су САД кратког века и зато чине све да сачувају глобалне полуге управљања жртвујући Америку - уверен је Панарин. - Кад ме питају - како да то удар по Светском трговинском центру није извео Биб Ладен - ја обавезно прво указујем да ни 58 одсто самих Американаца не верује у званичну верзију. Потом додајем: да је 11. септембар 2001. био најсложенија могућа операција на највишем технолошком нивоу чији организатори нису оставили никакве трагове, па никад нећемо сазнати шта се стварно догодило, као што до данас не знамо ко је убио Џона Кенедија.

    Панарин сматра да афроамериканци неће бити фактор распада САД већ легални грађани те земље који говоре шпански. Он упорно указује да је шпански службени језик већ у три америчке савезне државе и да се на плажама Њујорка енглески поред шпанског једва чује. То је много опаснији тренд од чињенице да су у децембру 2007. Индијанци у чак пет држава објавили да иступају из САД.
    
    - Русија и остале велике земље, упозорава Панарин, треба да учине све да се америчко атомско оруже после распада не `разиђе` по свету. Било би најбоље да припадне само трима државама наследницама САД: Тексасу, Калифорнији и Атлантској обали. У контексту онога што ће се збивати у свету, за Русију би било најпаментије да ограничи сопствени извоз нафте. Тиме би сачувала важне адуте за игру која следи.

 

 

РАСПАД ВИДЕЛИ И ТОД И КОЕН

  Емануел Тод

Емануел Тод

   Није Игор Панарин једини научник у свету који прогнозира распад САД. Планетарно познати Француз Емануел Тод, који је још 1976. прорекао пропаст СССР, обзнанио је 2003. да ће САД у догледно време саме себе ликвидирати. Једнако познати амерички политиколог Стивен Коен је фебруара 2008. урадио исто. Чак је прецизирао да ће се његова земља распасти 2013. године.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари