Армије ДНР и ЛНР треба да крену према Кијеву када их у њему буду чекали као ослободиоце

УКРАЈИНА ЈЕСТЕ НАГОМИЛАЛА ТРУПЕ, АЛИ ТО НЕ ЗНАЧИ

ДА ИХ У ДОНБАСУ НИКО НЕ ЧЕКА...

  • Једна земља пријатељски настројена према ДНР и ЛНР улаже у ДНР и ЛНР више средстава него у Сирију, Чеченију, Кубу и Магадан заједно. Дакле: нико никога не пушта низ воду!
  • То што је Украјина нагомилала снаге с оне стране границе - уопште не значи да их овде, у Донбасу, нико не чека. Оружане снаге Украјине имају одличне шансе да заврше офанзиву, након њеног почетка, мало даље од линије раздвајања (мало даље - у правцу Кијева)
  • Људи у Русији који говоре о „издаји Донбаса“ уопште не познају ситуацију. Штавише, нико у црвеним кулама једне велике земље не чини за Донбас више од онога кога највише оптужују за „издају Донбаса“. Мало ми је жао што не могу да кажем више. Уздам се у вашу домишљатост, пријатељи...
Пише: Захар ПРИЛЕПИН
 

        БРАЋО и сестре, у коментарима примећујем чак и неку вашу изгубљеност.

        Хајде да још једном кажем ствари које сам говорио већ 40 пута, свеједно што говорим увек исто.

        1. Једна земља пријатељски настројена према ДНР и ЛНР улаже у ДНР и ЛНР више средстава него у Сирију, Чеченију, Кубу и Магадан заједно. Дакле: нико никога не пушта низ воду!

        2. То што је Украјина нагомилала снаге с оне стране границе уопште не значи да их овде, у Донбасу, нико не чека. Оружане снаге Украјине имају одличне шансе да заврше офанзиву, након њеног почетка, мало даље од линије раздвајања (мало даље - у правцу Кијева).

        3. Ићи предалеко у правцу Кијева за сада нема никакве потребе, све док украјинско становништво, измучено вестима из Кијева, не почне да доживљава снаге ДНР-ЛНР као ослободиоце.

        А процес је кренуо.

        Ако мислите да Украјинцима није мука од кијевске власти - грешите. Мало им је мука. Из Кијева јављају да у многим фирмама већ питају: „Да ниси ти, кандидату за посао, био на Мајдану?“. Ако је био - пишу у доњем делу молбе за посао једну реч: „дебил“ (то је за њихову „унутрашњу кухињу“).

        Случајеви који су толико чести, али су индикативни.

        Међутим, за контролу чак и 5-7 градова (тим пре области) на територији данашње Украјине армија ДНР-ЛНР нема снаге и средстава. С оне стране је Украјина од 40 милиона становника, не заборавите то. Неисцрпне залихе људи који ни за шта нису криви. Са кауча се то, можда, и не види, али вреди се подићи са кауча.

        4. Фактички, ДНР и ЛНР нису територија Украјине. Њих у Украјини нема и неће их ни бити.

        Страшно је то што чак и људи који су најближи власти у Кијеву сматрају (и звоне на сва звона) да ће ускоро ући у Донбас. Малтене за Нову годину. Тобоже: „Све је већ решено“.

        Стварну ситуацију познају стотине или хиљаде људи. Укратко: шапу плишаног меде ћете добити, а не...

        5. Људи у Русији који говоре о „издаји Донбаса“ уопште не познају ситуацију. Штавише, нико у црвеним кулама једне велике земље не чини за Донбас више од онога кога највише оптужују за „издају Донбаса“.

        Мало ми је жао што не могу да кажем више. Уздам се у вашу домишљатост, пријатељи.

        И последња новост: рат заиста може да потраје. Али, кијевски политичари који га започињу покушавају да остваре само један циљ: да нико не примети да су рат започеле Оружане снаге Украјине.

        Зато што, кад Оружане снаге Украјине почну да губе, кијевским властима је потребан један ефекат: да Русији уведу (продуже) нове санкције.

        „Видите, заузели су још један наш град!? Они иду на Кијев“!

        Кијевској власти пропада привреда (блокада Крима је, на пример, уништила привреду Херсонске области). Кијевска власт има једну (ружну) наду - да уништи руску привреду пре него што код њих све пропадне.

        О шапи плишаног меде све је већ написано горе.

        Руска привреда није фонтана. Али, привреда Украјине није чак ни та бара коју је описивао Гогољ. Привреда Украјине ће да цркне прва.

        Ето, тако вам је то.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари