Руски приватни детективи тврде да је малезијски Боинг оборила CIA

НИЈЕ ПРЕЖИВЕО ЕКСПЛОЗИЈУ ИЗНУТРА И УДАР УКРАЈИНСКЕ РАКЕТЕ

ЗЕМЉА-ВАЗДУХ „БУК“

        БИВШИ телохранитељ Бориса Березовског - Сергеј Соколов који ј сада водећи сарадник у једној приватној детективској агенцији - објавио је да је заједно са колегама успео да дође до више тајних докумената и видео-материјала који потврђују да је обарање малезијског Боинга, у јулу прошле године над истоком Украјине, било специјална операција CIA коју је највећа америчка шпијунска мрежа водила под шифром „17.17“.

        Соколов је високотиражном московском листу „Комсомолска правда“ открио да је тај план CIA подразумевао: да малезијски путнички авион буде разнет експлозивом изнутра, а да у том меоменту буде погођен и ракетом лансираном из украјинског система „Бук“.

        Та ракета се налазила у зони у којој се налазио још један такав зенитни ракетни систем („Бук“) који је, према непотврђеним подацима, припадао устаницима Доњецке Републике.

        Соколов је нагласио да је погодак ракетом земља-ваздух имао задатак да прикрије експлозију изнутра, а истовремено - да буде прилика да се за терористички акти оптужи армија Доњецке Републике.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари