Трамп оптужио демократе да не воле баш превише Америку

НАЉУТИЛО ГА ШТО МУ У КОНГРЕСУ САД НИСУ АПЛАУДИРАЛИ НИ ДОК ЈЕ ГОВОРИО О УСПЕСИМА ЗЕМЉЕ

  • Доналд ТРАМП посебно критиковао лидера демократске мањине у Представничком дому Ненси Пелоси. Нагласио да неке демократе прижељкују да САД иде лоше да би Трампу било лоше и да би био неуспешан
  • Можда и због закулисне игре,амерички индустријски индекс Dow Jones на Њујоршкој берзи пао је за 1.175 пункта, односно за 4,6 одсто, док је Трамп говворио у фабрици хаидраулике у Охају. Он је говорио 50 минута, а на почетку његовог говора се Dow Jones држао на 25.082 пункта, да би на крају већ био на 24.456 пункта

          ДОНАЛД Трамп назвао је "неамеричким" и "издајничким“ држање представника Демократске партије који нису аплаудирали његовом првом наступу у Конгресу САД са посланицом о „стању у земљи“.

          Тај његов наступ био је прошле недеље, а данас је у фабрици хидраулике у Охају, у говору чији је директни пренос обезбедила Бела кућа, навео да демократе нису аплаудирале ни док је говорио о економским успесима земље и отварању великкког броја радних места.

          „Чак и према тим достигнућима били су хладни као смрт и понашали се неамерички. Неко је то назвао издајничким понашањем. Да, ташто то не рећи. Изгледа да демократе не воле баш превише своју земљу“.

          Трамп је посебно критиковао лидера демократске мањине у Представничком дому Ненси Пелоси. Нагласио да неке демократе прижељкују да САД  иде лоше да би Трампу било лоше и да би био неуспешан.

          Истовремено је похвалио републиканце који су аплаудирали свему што је рекао. Безмало свакој реченици.

          Стицајем околности, управо данас је амерички индустријски индекс Dow Jones на Њујоршкој берзи пао за 1.175 пункта, односно за 4,6 одсто.

          Спустио се на 24.346 пункта, што је највећи пад тог индекса у једном дану у америчкој историји.

          Заправо, то је највећи пад у пунктима, а у процентима је било и већих (последњи пут 2011-те).

          Индекс S&P 500, који прати 500 највећих компанија на америчком тржишту, истоврфемено је изгубио 113,19 пункта (пад за 4,1%ж одсто).

          Индекс америчке електронске берзе NASDAQ смањио се за 273,42 пункта (за 3,78%) и пао на 6.968 пункта.

          Могуће је да се ради о намерном удару на Трампову администрацију преко берзи.

          Председник САД је пред конгресменима рекао да америчка економија има последњих деценија најбољи темељ за даљи раст.

          Трамп је у Охају говорио 50 минута. На почетку његовог говора се Dow Jones држао на 25.082 пункта, а на крају већ био на 24.456 пункта.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари