Бренан и Клепер: Трамп је наиван, Путин њиме манипулише

БИВШИ ШЕФ ЦИА ДОПУСТИО МОГУЋНОСТ ДА СЕ КОД ПРЕДСЕДНИА САД РАДИ И О ЕЗНАЊУ И(ЛИ) СТРАХУ

        ДВА бивша руководиоца америчких обавештајних служби Џон Бренан и Џејмс Клепер изразили су страховање да је предсједника Доналда Трампа изманипулисао шеф руске државе Владимир Путин.

        Трамп је након кратког сусрета са Путином на маргинама самита чланица Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕК) у вијетнамском граду Данангу изјавио је да верује да је руски председник био искрен када је рекао да се Москва није мешала у америчке председничке изборе прошле године.

        Бренан је бивши директор Централне обавештајне агенције (ЦИА), а Клепер је некадашњи директор Администрације за обавештајне агенције.

        “Мислим да је Трамп из неког разлога био застрашен Путином, уплашен шта би он могао урадити или шта би могао бити резултат истрага око мешања Русије у изборе. Оно шта он ради са Русима је можда из наивности, незнања или страха”, каже Бренан.

        Клепер сматра да су страни лидери који простиру црвени тепих пред Трампа у стању и да га изманипулишу.

        „Заиста мислим да Кинези и Руси мисле да могу да га изиграју”, каже Клапер.

        Бренан и Клепер коментаре су изнели након што је Трамп изјавио да је поново са Путином разговарао о оптужбама за руско мешање у изборе у САД и да је руски председник поново негирао било какву умешаност.

        “Заиста вјерујем, када ми то каже, да то и мисли. Мислим да је био и повређен увредама, што није добро за нашу земљу”, истакао је Трамп.

        (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари