The Washington Post: Трамп наредио Пентагону да за 4. јули припреми велику војну параду

ЖЕЛИ ПАРАДУ КАКВУ ФРАНЦУЗИ ПРИРЕЂУЈУ НА ЈЕЛИСЕЈСКИМ ПОЉИМА - ПЛАНИРАЊЕ ТРАЈЕ ВЕЋ ДАНИМА

  • Амерички председник уопште не крије: „Желим да то буде демонстрација војне моћи Сједињених Држава“

        ПЕНТАГОН је почео да по налогу Доналда Трампа припрема велику војну параду у Вашингтону - објавио је The Washington Post који се позвао на своје изворе у војном врху и у Белој кући.

        Исти лист тврди да је председник САД на једном саветовању у Пентагону, одржаном 18. јануара, саопштио да жели у главном граду „велику војну параду сличну онима које Французи сваког 14. јула одржавају на Јелисејским пољима у част свог Националног дана“. И наглашава да се „питање параде“ увелико разматра на „највишем нивоу“.

        The Washington Post наводи да му је је високи званичник Трампове администрације потврдио да се „планирању параде приступило пре неколико недеља“ и да је у све укључен и шеф апарата Беле куће - генерал Џон Кели.

        Трамп је пре неки месец открио америчким новинарима да је закључио да је Сједињеним Државама потребна велика војна парада“ док је гледао прошлогодишњу француску у друштву Емануела Макрона.

        Амерички лидер је 18. септембра за време сусрета са француским колегом у време заседања Генералне скупштине УН изјавио:

        „Размишљам од организовању велике параде 4. јула 2018- на вашингтонској Пенсилванија авенији- Желим да то буде демонстрација војне моћи Сједињених Држава. Видећу да ли смо у стању да је организујемо“.

        По традицији, америчке свечаности за 4. јули укључују и скромну војну параду, празнични концерт испред Конгреса САД и ватромет.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари