Трампови противници – који се у САД сматрају левицом – почели да се наоружавају

НАВОДНО СУ СТОТИНЕ ХИЉАДА АМЕРИКАНАЦА У РАЗНИМ „МИЛИЦИЈМА” И „САМООДБРАНАМА”

Чланови „Устанка реднека”

  • Левичарски сајтови препуни су расправа на тему: није ли време да се пљуне на на пацифизам и да и ми набављамо оружје? На том таласу је „Либерални стрељачки клуб”, који одељења има у више америчких држава, објавио да је суочен са правом „поплавом нових чланова”
  • Антифашисти су се нарочито истакли у покрету „Устанак  реднека”, који се формирао при „Стрељачком клубу Џона Брауна”. Његови припадници су крајем марта дошли на манифестацију Трампових присталица у Финиксу, у Аризони. По сведочењу очевидаца, било их је 40-50. Сви су били обучени егзотичну војну униформу која је личила униформе из времена шпанског грађанског рата. А сви су при себи имали полуаутоматске пушке AR-15 или аутомате „Калашњиков”
  • „Реднеци” имају филијале по свим државама САД, а њихова пропаганда се своди на оваква резоновања и поруке: „Нама неће помоћи ни Трамп, ни Хилари.  Милијардерима није до простих људи. Они нас специјално деле и окрећу беле раднике против обојених мањина. Ми се морамо ујединити и заједно водити класну борбу” 
  • У програму „Устанка реднека” постоји и слоган „Слобода свим радним људима, гејевима и трансгендерима, избеглицама и мигрантима, обојеним, муслиманима и Јеврејима”
  • Засад је потпуно нејасно да ли ће у САД ствари долазити до локалних грађанских ратова. Односно: хоће ли ударити црни на беле, а бели на црне. Њихови заштитници – на обе стране – већ су наоружани и спремни за борбу

Пише: Викторија НИКИФОРОВА

          БОРБА међу десницом и левицом у Сједињеним Државама се нагло заоштрила.

          То је још једна од последица изборне победе и уласка у Белу кућу Доналда Трампа. Ако су раније амерички леви протестовали против оружја, сада се, напротив, сами наоружавају и редовно се вежбају стрељаштву.

          Овај нови феномен је код многих Американаца пробудио страх од грађанског рата.

          У САД се традиционално сматра да су за оружани отпор ржавној власти – под одређеним околностима – способни само припадници деснице. Њихови брони „добровољачки ореди”, разне „милиције”, „самоодбране” и „суверени грађани” прећутно се сматрају расадницима белог расизма, сексизма и антикомунизма.

          Њима самима таква „слава” није посебно потребна. „Рекламу” има прави „либерална штампа”. Управо у њој се појављујуе репортаже о стрељачким тренинзима „добровољаца” у условима блиским ратним.

          У тим медијима се може наћи и „статистика” која указује да су стотине хиљада Американаца у саставу таквих незваничних оружаних формација.

          Идејни противници деснице су шаролики конгломерат антифашиста, антиглобалиста, анархиста и левих либерала. Тај конгломерат је досад предност давао мирним манфестацијама и ненасилним протестима. У  већини себе сматрају пацифистима и против су „другог амандмана” који Американцима гарантује право поседовања ватреног оружја.

          Реално, ствари стоје доста друкчије. Бзмало сваки дан се у САД може у тв-новотима видети како антифашисти, са скривеним лицима, каменицама гађају полицајце, пале аутомобиле и разбијају излоге, а то баш и не личи на пацифизам.

          Симптоматично је и америчка демократска штампа „белим расистима” пречесто назива обичне Американце, који своја права бране и оружјем у рукама.            

          Долазак на власт Доналда Трампа реално разбеснео америчку левицу. Мало је било манифестација Трампових присталица које „леви активисти” нису напали. По универзитетима редовно избијају туче са коришћењем каменица и бибер-спреја.

                Левичарски сајтови препуни су расправа на тему: није ли време да се пљуне на на пацифизам и да и ми набављамо оружје?

          На том таласу је „Либерални стрељачки клуб”, који одељења има у више америчких држава, објавио да је суочен са правом „поплавом нових чланова”.

          Антифашисти су се нарочито истакли у покрету „Устанак  реднека”, који се формирао при „Стрељачком клубу Џона Брауна” (име је добио по чувеном аболиционисти који се борио за права црнаца у XIX веку).

          Његови припадници су крајем марта дошли на манифестацију Трампових присталица у Финиксу, у Аризони. По сведочењу очевидаца, било их је 40-50. Сви су били обучени егзотичну војну униформу која је личила униформе из времена шпанског грађанског рата. А сви су при себи имали полуаутоматске пушке AR-15 или аутомате „Калашњиков”.

          Нису хтели ни са ким да разговарају. Изјаве нису давали. Плакате нису лепили.

          Све у свему, уопште нису личили на брбљиве пацифисте-антифашисте. Једина порука њиховог појављивања била је – директна и отворена претња Трамповим присталицама. Дошло је до великог узбуђења, иако су многи тврдили да оружје није било право него – имитација.

          Међутим, касније је портпарол Устанка реденка” потврдио да су и пушке и аутомати били – право, а не играчке. Још је нагласио да та организација већ постоји у свим државама САД и да планира нове акције ради „заштите мањина од трамписта”. Чак и помоћу ватреног оружја.

          Та организација је настала  у сенци стрељачког клуба. Тачно онако како су најчешће настајале десне „милиције” и „добровољци”. Чак је од својих опонената с десна преузела и организацију и праксу. Зато сада антифашисти викендима организују тренинге и такмичења у стрељаштву. Осим тога, активно се баве агитацијом и врбовањем на свим изложбама оружја.

          У програму „Устанка реднека” постоји слоган „Слобода свим радним људима, гејевима и трансгендерима, избеглицама и мигрантима, обојеним, муслиманима и Јеврејима”.

          Парадоксални назив своје организације објашњавају жељом да рехабилитују „реднеке (буквално – црвеноврате), то јест  слабо плаћени и необразовани пролетаријат и фармере из провинције, којима је америчка левица приписивала најгори расизм, консервативизам и антисемитизам.

          Пропаганда нових „реднека” се своди на оваква резоновања и поруке: „Нама неће помоћи ни Трамп, ни Хилари, ни Берни (Сандерс). Милијардерима није до простих људи. Они на специјално деле и окрећу беле раднике против обојених мањина. Ми се морамо ујединити и заједно водити класну борбу”.

Припадници покрета „Чувари заклетве”

           Амерички новинари тврде да у штаву „Устанка реднека” нема ни једног белца-радника.

          Класна сегрегација својствена је и њиховим политичким противницима. Трамписти такође намигују радницима. Међутим, њихова покретачка снага су „алтернативни десничари”, али су и они далеко од народа.

          Лидер „Традиционалистичког омладинског покрета” Метју Хејмбах са горчином говори о класним и културним пукотинама унутар белог национализма: „Непријатељ жели да нас подели, зато морамо стајати раме уз раме”.

          Он решење проблема види у обједињавању са скинхедсима.

          Демократе се према „Устанку рендека” засад држе резервисано.

          Као и десничарске „милиције”, и „реднеци” су пуни агената тајне полиције. Многи анархисти зато тврде да је „Устанак рендека” и формиран ради провоцирања најрадикалних активиста тог покрета да „пређу црту” – после чега их полиција хапси.

          „Алтернативни десничари”, који су од левице научили како изигравати жртву, сада указују на „Устанак реднека” и упозоравају: ево, лудих антифашитса – ускоро ће нас поубијати.

          Иначе, „Устанак реднека” је основао анархиста Дејвид Страно.

          Он на демонстрације долази са оружјем. Наглашава да е за то одлучио када је видео како у Фергусон, у време црначких немира након што су бели полицајци убили ненаоружаног младог црнца, стижу припадници „добровољаца” из разних градова САД .У већини су припадали покрету „Чувари заклетве”, а његове патроле су умногоме помогле да се у Фергусону успостави ред.

          Сам Страно је, међутим, одлучио да обојене мањине штити од белаца.

          Засад је потпуно нејасно да ли ће у САД ствари долазизи до локалних грађанских ратова. Односно: хоће ли ударити црни на беле, а бели на црне.

          Њихови заштитници – на обе стране – већ су наоружани и спремни за борбу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 14:11 07.05.2017.

  • +28
Voting is closed.

Sve što se SAD brže priviknu na novu ulogu koju joj u izgled stavljaju Rusija i njeni saveznici, da se ukupi i da ne talasa jer će dobiti po turu, umanjiće šanse za građanski rat koji toj zemlji stoji kao prijetnja u slučaju unutrašnjih previranja o kojima maštaju globalisti a što im neće dozvoliti Trampovi birači.

Zato su Rotšildi uložili napor da "presvuku" Trampa i načine ga sličnim prethodnim vladama, tako što je ispalio nekoliko bombi po livadama Sirije i gudurama Avganistana, jer im je to bolji način i jeftiniji da umanje razliku između filozofije spoljne politike globalista i one koju on zagovara. Sada ih je umirio Tramp i može da kaže vidite šta sam napravio Rusiji u Siriji i niko od vas nije imao petlju da to pokuša. Svima je jasno da su oba bombaška napada bila besmislena, ali to nema veze važno je da je on tako dobio nekoliko mjeseci da manevriše bez pritisaka.
Ovaj potez mu je svakako jeftiniji nego da je došao u pozciju da ga ruše na ulici ili impičment za neplaćanje poreza i ko zna šta mu još imaju u šteku.

misko's picture
misko 14:23 07.05.2017.

  • +25
Voting is closed.

"LEVIČARI" IZGLEDA DOBIJAJU PARE OD KORPORACIJA "DESNICA" SE PRIVATNO ORGANIZJE I NAORUŽAVA, BIĆE TO VRLO UVRNUTO KAD CAPNE NA BELU I CRNU STRANU, ILI NA CRVENU I CRNU.AMERIKA JE TOLIKO DUBOKO PODELJENA DA SE STVARI OTIMAJU KONTROLI. LEVI PUCAJU NA DESNE , BELI NA CRNE A SVI ZAJEDNO NA POLICIJU KOJA ISTO TAKO PARANOIČNO UBIJA PO ULICAMA. O DILERIMA DROGE I ORUŽJA NE TREBA TROŠITI REČI . TA ZEMLJA (USA) SE NALAZI U PREDVEČERJU OPASNIH SUKOBA, I KAO UVEK SVE ĆE KRENUTI OD SAMOG VRHA.IMAĆE AMERIKANCU PRAVU MALU LATINO-AMERIČKU SAPUNICU U SVOM DVORIŠTU, PRETI IM KOLUBIJSKO-NIKARAGVANSKI-ČILE SCENARIO, SVE U JEDNOM PAKETU.

Драган Ђорђевић's picture
Драган Ђорђевић 15:58 07.05.2017.

  • +17
Voting is closed.

Намере банкстера се могу свести на следеће: САД треба да буду финансијски и војно неприкосновене а у фабрикама нека раде по земљама ван Златне милијарде. Искрсао је проблем са радницима у реалном сектору у самим САД. то је плодно тло за организације које се помињу у чланку. Нема сумње да полиција и тајне службе САД све то помно прате и да могу да то пресеку кад желе. За сада их пуштају јер не искључују потребу(њихову, банкстра) да заведу војну управу у САД како би уклонили Трампа и наставили да раде шта хоће. По потезима које вуче Пентагон у задње време види се да је он на страни банкстера. Изгледа да је једини начин да се то зло зазстави одлучна акција Русије јер ови су кренули на све или ништа.

Додај коментар