Трампов син и Хејли устали против коришћења додели Греми за нападе на председника САД

ОДЛОМКЕ ИЗ КЊИГЕ „ОГАЊ И БЕС“ ЧИТАЛИ И ШЕР, СНУП ДОГ И ХИЛАРИ КЛИНТОН

  • Амбасадорка САД при УН Ники ХЕЈЛИ: „Увек сам волела Греми церемоније, али видети уметнике како читају књигу „Огањ и Бес“ је њено убијање. Немојте уништавати одличну музику ђубретом. Неки од нас воле музику без мешања политике“

        МЕШАЊЕ политике током доделе музичких Греми награда синоћ у Њујорку довело је до већег броја порука неодобравања из тима америчког председника Доналда Трампа.

        Синоћ је водитељ Џејмс Корден приказао видео-снимак на коме Шер и Снуп Дог, Џон Леџенд, али и бивша Трампова противкандидаткиња у председничкој трци Хилари Клинтон читају одломке из контроверзног бестселера „Огањ и Бес: Унутар Трампове Беле куће“ новинара Мајкла Волфа.

        У тој књизи објављеној почетком јануара Волф представља америчког председника као лоше обавештеног, интелектуално ограниченог и нестабилног.

        Корден је објаснио да се они надају награди за албум са најбоље изговореним речима.

        Син председника САД, Доналд Трамп млађи одреаговао је преко Твитера, речима: „Прочитати извод из књиге лажних вести на Гремијима изгледа пружа велику утеху за губитак председништва“, у осврту на пораз Клинтонове на председничким изборима 2016. године.

        По његовим речима, што се Хилари Клинтон више појављује на телевизији то више амерички народ схвата колико је изванредно што је на месту председника Доналд Трамп.

        Амбасадорка САД при УН Ники Хејли није помињала Хилари Клинтон, али је замерила што се у музику меша политика.

        „Увек сам волела Греми церемоније, али видети уметнике како читају књигу „Огањ и Бес“ је њено убијање. Немојте уништавати одличну музику ђубретом. Неки од нас воле музику без мешања политике“, написала је Хејли преко Твитера.

        На крају снимка Хилари Клинтон чита део према коме председник воли да једе хамбургере код Мекдоналда, уз коментар „Греми нам је осигуран“.

        Током вечери извођачи су говорили и о илегалним имигрантима, о претњи расизма и екстремнодесничарске политике, и осврнули на увредљиву Трампову изјаву у којој назива афричке земље „вукојебинама“.

        „Благословене биле земље вукојебине јер су нам оне дале амерички сан“, рекао је Боно на крају наступа групе U2.

        Главне награде на Гремијима синоћ добили су Бруно Марс и Кендрик Ламар.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари