Трамп тражи да буду отпуштени играчи Националне фудбалске лиге који бојкотују химну САД због њега

ВИШЕ ОД СТО ИГРАЧА НФЛ ТОКОМ ДАНА СЕДЕЛО ИЛИ ДЕМОНСТРАТИВНО КЛЕЧАЛО У ВРЕМЕ СВИРАЊА ХИМНЕ

  • Питсбург Стилерси остали су данас у свлачионици док је свирана национална химна пред њихову утакмицу са Чикаго Берсима. Тренер Мајк Томлин је рекао да су Стилерси то изабрали да ураде да не би показали недостатак поштовања према химни али да би се склонили, и додао да људи треба да имају избор

          БРОЈНИ играчи америчке Националне фудбалске лиге (НФЛ) данас су клечали или седели пре почетка утакмица у САД у знак пркоса према председнику САД Доналду Трампу који је позвао на бојкот лиге због протеста спортиста.

          Један тим је одседео интонирање химне у свлачионици.

          Трамп је данас наставио критику играча НФЛ-а и у низу Твитер-порука позвао на бојкот лиге како би се казнили играчи који протестују током интонирања националне химне.

          Трамп је поновио да такве играче, који из протеста клече током свирања химне, треба отпустити или суспендовати.

          Више од 100 играча данас је седело или клечало, што је облик протеста који је прошле сезоне почео бивши квотербек Санфранциско фортинајнерса Колин Кеперник. То се ради да се искаже протест према начину на који полиција третира црнце и према социјалној неправди. Кеперник је сада слободан играч и навијачи верују да су тимови избегавали да га узму због његовог протеста.

          Питсбург Стилерси остали су данас у свлачионици док је свирана национална химна пред њихову утакмицу са Чикаго Берсима. Тренер Мајк Томлин је рекао да су Стилерси то изабрали да ураде да не би показали недостатак поштовања према химни али да би се склонили, и додао да људи треба да имају избор.

          На утакмицама у Лондону више играча из Џексонвил Џагуарса и Балтимор Рејвенса видјени како клече пред почетак утакмице.

          Прошле недеље су на утакмицама у НФЛ-у, четири играча седела или клечала током интонирање химне, док су двојица држала подигнуте песнице.

          Трамп је јуче појачао критику фудбалера и повукао позивницу кошаркашу Стивену Карију за Белу кућу, што је наишло на оштру реакцију фудбалера и кошаркаша.

          Амерички председник је и на скупу у Алабами рекао да играчи америчког фудбала који клече током извођења националне химне треба да буду отпуштени.

          „То је потпуно непоштовање за све за шта се боримо”, рекао је раније Трамп и позвао власнике тимова да реагују. Он је јуче на Твитеру навео: “Ако играч жели привилегију да зарађује милионе долара у НФЛ-у, или другим лигама, он или она, не би смели да не поштују нашу велику америчку заставу (или земљу) и треба да стоје током химне. Ако не, ОТПУШТЕН СИ. Нађи нешто друго да радиш”.

          (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари