Трамп: Суочавамо се са лажним новостима и тоталним политичким ловом на вештице

ОДРЕАГОВАО НА ТВРДЊУ CNN ДА ЈЕ УПОЗОРЕН ДА РУСИЈА ИМА ИНФОРМАЦИЈЕ КОЈЕ ГА ДИСКРЕДИТУЈУ

  • Амерички медији тврде да ће Рекс ТИЛЕРСОН у Сенату САД рећи и ово: „Русија данас представља опасност за САД, али није непредвидљива у залагању за сопствене интересе. Потребан нам је отворени и искрени дијалог са Русијом поводом њених тежњи - да бисмо знали како крчимо пут свом курсу“

        ДОНАЛД Трамп поново је упозорио сународнике да у њиховој земљи и даље трају кампања објављивања лажних података и политички лов на вештице.

        Новоизабрани председник САД се на овај начин огласио након тврдње телеканала CNN да су високи представници америчких обавештајних служби Трампа на специјалном брифингу у Њујорку упозорили да руске специјалне службе располажу информацијама које га „дискредитују“.

        Додатно је нагласио: „То су лажне новости, то је тотални политички лов на вештице“.

        Трамп је речи „лов на вештице“ први пут употребио 6. јануара. Тада је говорио о прашини која се диже поводом „сајбер-напада који се приписују Русији“.

        Последњи брифинг обавештајних служби за Трампа био је у минули петак, а он је потом изјавио да не постоје докази да су хакерски напади утицали на резултате председничких избора на којима је он победио Хилари Клинтон.

        Амерички медији, иначе, тврде да ће Трампов кандидат за шефа дипломатије - Рекс Тилерсон - рећи сенаторима када им буде излагао своје виђење спољнополитичких приоритета:

        „Русија данас представља опасност за САД, али није непредвидљива у залагању за сопствене интересе. Потребан нам је отворени и искрени дијалог са Русијом поводом њених тежњи - да бисмо знали како крчимо пут свом курсу.“

        Наводно ће сенаторима рећи још и ово:

        „Кина се намеће као економска сила у глобалној трговини и наши односи с њом имају и пријатељски и супарнички карактер. Русија тежи да буде респектована и потребна у глобалној арени, али њена дејства у последње време не респектују америчке интересе“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари