Трамп: Русија није утицала на председничке изборе у САД

КОНГРЕС САД У СВЕЧАНОЈ АТМОСФЕРИ ФОРМАЛНО ПОТВРДИО ИЗБОР ДОНАЛДА ТРАМПА ЗА ШЕФА ДРЖАВЕ

  • У извештају који су заједно припремили CIA, FBI и NSA тврди се да су власти Русије покушавале да подрију веру америчког друштва у демократичност избора и да онемогуће избор Хилари Клинтон за шефа државе

         АМЕРИЧКИ Конгрес потврдио је избор Доналда Трампа за шефа државе.

         Заједничком седницом оба дома парламента руководили су потпредседник САД Џозеф Бајден, који је по Уставу САД, руководилац Сената, и спикер Представничког дома Пол Рајан.

         На седници су – у свечаној атмосфери – прочитани извештаји о резултатима избора у свих 50 америчких држава и Федералном округу Колумбија.

         Претходно је Трамп изнео своје утиске о сусрету који је имао са највишим представницима обавештајних служби САД.

         Сам сусрет је назвао „конструктивним“ и додао: друге земље, укључујући Русију и Кину, стално покушавају да продрију у америчку сајбер-инфраструктуру, али на последње председничке изборе у САД то није утицало.

         Посебно је указао да су хакери покушавали да „упадну“ у компјутерски систем његове Републиканске партије, али да у томе нису успели.

         Истовремено је објавио да је формирао групу која ће у наредна три месеца разрадити „план заштите целе земље од хакерских напада“.

         Иначе, у извештају који су заједно припремили CIA, FBI и NSA тврди се да су власти Русије покушавале да подрију веру америчког друштва у демократичност избора и да онемогуће избор Хилари Клинтон за шефа државе.

         Чак су у извештај уградиле тврдњу да је Владимир Путин лично наредио да се утиче на америчке председничке изборе.

         Отишле су и даље јер су и Трампа покушале да убеде да руска војна обевештајна служба стоји иза познатог хакера Guccifera и иза прошлогодишњег раскринкавања америчких спортиста којои се допингују.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари