Трамп признао да размишља о укидању суда који му торпедује указе о имигрантима

НА МЕТИ НОВОГ ШЕФА ДРЖАВЕ НАШАО СЕ ЛИБЕРАЛНИ ДЕВЕТИ ОКРУЖНИ СУД У САН ФРАНЦИСКУ

Девети окружни суд у Сан Франциску

        ДОНАЛД Трамп је признао да разматра могућност да суспендује деловање 9-ог окружног суда у Сан Франциску који је својим одлукама блокирао његова два указа којима је пооштрио америчку имиграциону политику.

        Учинио је то у интервјуу листу Washington Examiner, рекавши:

        „Наравно, разматрам ту могућност. Многи људи желе да деловање 9-ог окружног суда буде обустављено. Зато што тај суд изазива негодовање“.

        По Трамповим речима, језик којим је био написан његов имиграциони указ, који је блокирао поменути суд у Сан Франциску, био је толико једноставан да је чак и основац могао да га разуме.

        Амерички лидер је у наставку нагласио: „Чим нешто, сви одмах трче у тај 9-ти окружни. А наша земља је велика. Постоји мноштво других места, али они одмах трче управо у 9-ти окружни. Зато што знају како се то тамо ради - прави полуаутомат“.

        Да подсетимо: помињани суд у Сан Франциску блокирао је 25. априла Трампов указ о забрани финансирања такозваних градова-уточишта - територија које одбијају да властима у Вашингтону достављају податке о нелегалним имигрантима.

        Претходно је тај исти суд блокирао имиграциони указ Трампа од 6. марта 2017. године који је уводио привремену забрану уласка у САД грађанима Сирије, Јемена, Судана, Либије, Сомалије и Ирана.

        Шеф апарата Беле куће Рејнс Прибас, коментаришући одлуке тог суда, једноставно је рекао: „Девети окружни је напросто шизнуо“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари