Трамп поручио компанији Toyotа: Ако нећете високе царине, не градите фабрику у Мексику већ у САД

ВЕЋ ВЛАДА АМЕРИКОМ ИАКО ЋЕ УЋИ У БЕЛУ КУЋУ И ПРЕУЗЕТИ ВЛАСТ 20. ЈАНУАРА  

  • Јапанци хтели да аутомобиле Corolla јефтино производе у Мексику и да их скупо продају у Сједињеним Државама. обаминој глобалистичкој администрацији ову ”лопту” би лако протурили ”кроз ноге”

         ДОНАЛД Трамп ће тек 20. јануара преузети власт у САД, али као да већ више влада од Барака Обаме.

         И не одустаје од своје ”линије”. И нема намеру да одустаје од ничега што му је важно.

         Након што је присилио Ford да одустане од намере да гради фабрику аутомобила у Мексику за 1,6 милијарди долара, показао је да ће – у име св ог истог предизборног обећања – покушати да ”покори” и јапанску Toyotu.

         Јапанци су, наиме, већ почели припреме да граде фабрику у Мексику која би (уз ниске трошкове за радну снагу) произведене аутомобиле продавала у Сједињеним Државама. Али, огласио се Трамп и ”узвикнуо” преко своје странице на Твитеру: Стоп!

         Поручио је власницима компаније Toyotа: или одустаните од фабрике у Мексику и изградите је у Сједињеним Државама, или се помирите са повећањем царина на своје аутомобиле намењене америчком тржишту.

         Поручио је Јапанцима који би ову ”лопту” Обаминој глобалистичкој администрацији лако ”протурили кроз ноге”:„Toyota Motor је објавила да ће саградити нову фабрику у граду Баха у Мексику и да ће у њој производити аутомобиле Corolla за САД. Али, то не долази у обзир! Изградите фабрику у САД или платите велике увозне дажбине.“

         Трамп на овај начин истовремено реализује два своја обећања: да ће на све могуће начине повећавати број радних места у САД и да ће ”поставити на место” све фирме које преносе бизнис (и фабрике) у иностранство.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари