Трамп поручио компанији Toyotа: Ако нећете високе царине, не градите фабрику у Мексику већ у САД

ВЕЋ ВЛАДА АМЕРИКОМ ИАКО ЋЕ УЋИ У БЕЛУ КУЋУ И ПРЕУЗЕТИ ВЛАСТ 20. ЈАНУАРА  

  • Јапанци хтели да аутомобиле Corolla јефтино производе у Мексику и да их скупо продају у Сједињеним Државама. обаминој глобалистичкој администрацији ову ”лопту” би лако протурили ”кроз ноге”

         ДОНАЛД Трамп ће тек 20. јануара преузети власт у САД, али као да већ више влада од Барака Обаме.

         И не одустаје од своје ”линије”. И нема намеру да одустаје од ничега што му је важно.

         Након што је присилио Ford да одустане од намере да гради фабрику аутомобила у Мексику за 1,6 милијарди долара, показао је да ће – у име св ог истог предизборног обећања – покушати да ”покори” и јапанску Toyotu.

         Јапанци су, наиме, већ почели припреме да граде фабрику у Мексику која би (уз ниске трошкове за радну снагу) произведене аутомобиле продавала у Сједињеним Државама. Али, огласио се Трамп и ”узвикнуо” преко своје странице на Твитеру: Стоп!

         Поручио је власницима компаније Toyotа: или одустаните од фабрике у Мексику и изградите је у Сједињеним Државама, или се помирите са повећањем царина на своје аутомобиле намењене америчком тржишту.

         Поручио је Јапанцима који би ову ”лопту” Обаминој глобалистичкој администрацији лако ”протурили кроз ноге”:„Toyota Motor је објавила да ће саградити нову фабрику у граду Баха у Мексику и да ће у њој производити аутомобиле Corolla за САД. Али, то не долази у обзир! Изградите фабрику у САД или платите велике увозне дажбине.“

         Трамп на овај начин истовремено реализује два своја обећања: да ће на све могуће начине повећавати број радних места у САД и да ће ”поставити на место” све фирме које преносе бизнис (и фабрике) у иностранство.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 03:03 06.01.2017.

  • +18
Voting is closed.

Ova priča je mogla proći kao i mnoge, ali uz snažnu palicu i teror, a kako Ameri više nemaju tu moć, ovim potezima će samo da ubrza put u propast.
Japanci su već spremili izmjene zakona koje su im Ameri nametnuli prije 70godina, nakon okupacije, i već sada Šinzo Abe, kao i Evropljani traži saveznika u Rusiji!!!
Putin je razbio Amere do neprepoznatljivosti...Toliko ih je slojevito pokidao da njihove službe još uvjek ne uspijevaju da sagledaju štete, a poenta nije u tome, već u nepoznanici i njihovoj noćnoj mori što ne znaju dokle će Putin daleko da ide.
Nemaju minimalnu ideju o dugoročnim planovima Rusije!!!

Dejan's picture
Dejan 03:34 06.01.2017.

  • +13
Voting is closed.

O, kojeg li lupetanja. Fabrike se sele, ne zato da bi nesto bilo pristupacnije kupcu, vec da bi se ostvarila ekstra zarada. Tako da automobil proizvden u SAD i van sad ima identicny krajnju cenu, samo sto je kamak deblji.

Бранко's picture
Бранко 14:37 06.01.2017.

  • +11
Voting is closed.

Није поента у цени производа него о отварању радних места!
Због силног измештања производње у земље са јефтином радном снагом, све је више незапослених у САД-у.
Чекам да видим да ли ће натерати Ејпл да пресели производњу из Кине у САД?

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 16:48 06.01.2017.

  • +7
Voting is closed.

Da, to su stvari koje je nemoguće promijeniti bez žestokih sukoba i turbolencija, jer su uvezani decenijskim ugovorima na međunarodnom nivou...Tako da ovu "kasnu" pamet - Ameri mogu mačku o rep da objese.

Бранко's picture
Бранко 18:51 06.01.2017.

  • +5
Voting is closed.

Не постоји термин немогуће у овој причи!
Па већ је приморао Форд да одустане од фабрике у Мексику?!
Јасно је рекао, високим царинама учиниће такав производ прескупим а на тај начин и промашеном инвестицијом.
И шта је ту немогуће?

Додај коментар