Трамп: Морамо имати моћне државне границе, а део бриге о избеглицама је и њихово врaћање кући

„САД ЖЕЛЕ ДА ПОМОГНУ ЕВРОПИ ДА БУДЕ ЈАКА – ТО ЈЕ ЗА НАС ВЕОМА ПОВОЉНО”

  • Пред новинарима се појавио заједно са италијанским премијером Полом Ђентилонијем и рекао: „Н видим улогу САД у Либији. Сматрам да Сједињене Државе и без ње већ играју довољно улога. Нашу приоритетну улогу видим у разбијању Исламске државе”
  • Амерички лидер истовремено изразио наду да председник Кине, Си Ђинпинг, „усрдно ради на решавању проблема севернокорејског атомског програма”

          ДОНАЛД Трамп је оценио да нова пуцњава у центру Париза „личи на трористички акт”.

          Амерички лидер је – имајући и тај напад у виду – упозорио да се проблеми са миграцијама морају решавати са обезбеђеним „моћним границама” и обезбеђеним „враћањем избеглица у њихове земље”.

          Трамп је овако наступио у Белој кући, након разговора са италијанским премијером Паолом Ђентилонијем. Одам је још додао:

          „Заједно можемо одговорити на актуелне изазове, укључујући и два који имају огроман утицај на наше земље. То су: широки миграциони таласи и међународно кријумчарење. Контрола граница је изузетно важна компонента политике у сфери безбедности”.

          Председник САД је додатно нагласио: „Одговоран однос према избеглицама подразумева и њихово касније враћање у земље порекла”.

          Трамп је пренео италијанском премијеру да су САД заинтересоване за јаку Европу:

          „Јака Европа важна је за мене као преседника Сједињних Држава. САД желе да помогну Европи да буде јака. То је и за нас веома повољно”.

          Рекао је Ђентилонију и да са нестрпљењем ишчекује сусрет са папом Франциском.

          Потом је објавио да не жели да своју земљу увлачи у решавање кризе у Либији.

          Питом је подвукао: „Н видим улогу САД у Либији. Сматрам да Сједињене Државе и без ње већ играју довољно улога. Нашу приоритетну улогу видим у разбијању Исламске државе”.

          Трамп је изразио наду да председник Кине, Си Ђинпинг, „усрдно ради на решавању проблема севернокорејског атомског програма”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

dragisa's picture
dragisa 05:16 21.04.2017.

  • +3
Voting is closed.

Веома важно је за Србију - враћање избеглица и чврсте границе у Европи.
Можда ће на тај начин да се врати део наших "избеглица" из света.
Ужасавајућа је помисао да је некоме потрабна медицинска помоћ, јер ми више немамо здравство.
Општи утисак у народу је да - све што је ваљало, отишло је преко. Остао је неспособни шкарт.
Нико не може да опстане без квалитетног слоја популације, па ни ми Срби.
Негативна селекција коју спроводе неолиберали на челу са Вучићем, дала је поражавајуће резултате у комплетном друштву.
Ви који сте гласали за Вучића, имајте то на уму када вам буде била поттребна - здравствена помоћ, полицијска помоћ или решавање проблема у државном апарату. Не кривите никога, сами сте криви.

Slobodanka's picture
Slobodanka 07:21 21.04.2017.

  • +11
Voting is closed.

"Нашу приоритетну улогу видим у разбијању Исламске државе”. - Tako mala rečenica, a znači puno laži, dvoličnosti i teškog cinizma. Ovo znači da će SAD nastaviti i dalje da se meša kao dosad ili još gore na Bliskom Istoku. Iz SAD ovo izjavljuju već 4-5 godina, ali se protiv DAEŠ (ID) veoma mlako bore, tačnije sabotiraju tu borbu tako da stanovništvo Sirije i Iraka veoma mnogo strada. SAD izgleda da želi uništenu Siriju, a i Irak.
Ne smeta njima ID, nego najvažniji njihov cilj je da unište ovakvu državu Siriju. Oni Sirijci koji sve to ipak prežive njih bi da smeste u neku smanjenu državu pa im zato smeta Asad. Neće legitimnog predsednika, nego njihovu marionetu kao i svuda po svetu.
Ne treba mu verovati ni za Libiju. Najpre tvrdi kako ga nešto ne interesuje, pa posle kao Vuk u jagnjećoj koži napravi iznenadjenje.

Severna Koreja - postavljanjem ultimatuma toj zemlji, a povodom toga i teških zahteva Kini on zapravo namiguje na novi svetski rat. Ponavlja se scenario iz drugog svetskog rata da zemlje koje bi bile iscrpljene u takvom ratu - Rusija i Kina na kraju prihvate dominaciju SAD i njihovu kakvu takvu pomoć da bi tek preživele.
Nikad ne treba zaboraviti da je posle prvog i drugog svetskog rata SAD ojačala i obogatila se i stekla dominaciju u dobrom delu sveta. Ako svetski rat uspeju ponovo da izazovu cilj je da steknu potpunu dominaciju nad svetom.

дулебг's picture
дулебг 10:58 21.04.2017.

  • +7
Voting is closed.

Ја сам одувек био за то да се избеглице, али и гастарбајтери и њихово потомство, врате кућама - али да им с еу матичним државама обезбеде услови за живот - не мора на нивоу Зап.Европе, али да је мир, просперитет и какав-такав стандард.

Zare2's picture
Zare2 02:23 22.04.2017.

  • +4
Voting is closed.

Kada na celu Srbije bude Presednik kojem je Srbija na prvom mestu, moguce je da se neko i vrati,a dok je na vlasti izdajnicka klika i kriminalci,niko se nece vratiti..

Додај коментар