Трамп: Морамо имати моћне државне границе, а део бриге о избеглицама је и њихово врaћање кући

„САД ЖЕЛЕ ДА ПОМОГНУ ЕВРОПИ ДА БУДЕ ЈАКА – ТО ЈЕ ЗА НАС ВЕОМА ПОВОЉНО”

  • Пред новинарима се појавио заједно са италијанским премијером Полом Ђентилонијем и рекао: „Н видим улогу САД у Либији. Сматрам да Сједињене Државе и без ње већ играју довољно улога. Нашу приоритетну улогу видим у разбијању Исламске државе”
  • Амерички лидер истовремено изразио наду да председник Кине, Си Ђинпинг, „усрдно ради на решавању проблема севернокорејског атомског програма”

          ДОНАЛД Трамп је оценио да нова пуцњава у центру Париза „личи на трористички акт”.

          Амерички лидер је – имајући и тај напад у виду – упозорио да се проблеми са миграцијама морају решавати са обезбеђеним „моћним границама” и обезбеђеним „враћањем избеглица у њихове земље”.

          Трамп је овако наступио у Белој кући, након разговора са италијанским премијером Паолом Ђентилонијем. Одам је још додао:

          „Заједно можемо одговорити на актуелне изазове, укључујући и два који имају огроман утицај на наше земље. То су: широки миграциони таласи и међународно кријумчарење. Контрола граница је изузетно важна компонента политике у сфери безбедности”.

          Председник САД је додатно нагласио: „Одговоран однос према избеглицама подразумева и њихово касније враћање у земље порекла”.

          Трамп је пренео италијанском премијеру да су САД заинтересоване за јаку Европу:

          „Јака Европа важна је за мене као преседника Сједињних Држава. САД желе да помогну Европи да буде јака. То је и за нас веома повољно”.

          Рекао је Ђентилонију и да са нестрпљењем ишчекује сусрет са папом Франциском.

          Потом је објавио да не жели да своју земљу увлачи у решавање кризе у Либији.

          Питом је подвукао: „Н видим улогу САД у Либији. Сматрам да Сједињене Државе и без ње већ играју довољно улога. Нашу приоритетну улогу видим у разбијању Исламске државе”.

          Трамп је изразио наду да председник Кине, Си Ђинпинг, „усрдно ради на решавању проблема севернокорејског атомског програма”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари