Трамп: Могу према Путину бити и оштрији од Клинтонове, али се надам да ћемо имати добре односе

ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА НОВОИЗАБРАНОГ ПРЕДСЕДНИКА СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА НАКОН ИЗБОРА

  • „Русија нам може помоћи у борби против Исламске државе. Иначе, ако се Путину свиђа Трамп – то се може назвати предношћу. Али ја могу бити и оштар са Русијом. Ко је рекао да би Клинтонова била оштрија са Путином него Трамп? Не знам да ли ћу успставити добре односе са Путином, али се надам да ће тако бити“

          НЕ ПОСТОЈИ дугме за побољшавање односа са Русијом, зато – или ћемо са њом успоставити добре односе или нећемо – изјавио је Доналд Трамп.

          Новоизабрани председник САД истовремено је признао да се са уважавањем односи према изјави Кремља да Русија против њега нема никакве компромитујуће информације. Одмах је додао: да их има – то би већ постало јавно, они би то већ објавили.

          Трамп  је и једно и друго рекао на пресс-конференцији у Њујорку. Притом је додатно нагласио:

          „Председник Путин и Русија су саопштили да су то лажне новости и да ничег таквог нема“.

          Трамп је поново изразио очекивање да ће успоставити добре односе са Путином, рекавши:

          „Русија нам може помоћи у борби против Исламске државе. Иначе, ако се Путину свиђа Трамп – то се може назвати предношћу. Али ја могу бити и оштар са Русијом. Ко је рекао да би Клинтонова била оштрија са Путином него Трамп? Не знам да ли ћу успставити добре односе са Путином, али се надам да ће тако бити“.

          Трамп је, одговарајући на једно од постављених питања, указао да хакерске нападе „према САД“ изводе и Русија и друге земље:

          „Мислим да се радило о Русији, али сајбер-нападе против САД изводе и друге земље и други људи“.

          Трамп је истовремено открио да ће америчка шпијунажа кроз три месеца изаћи са проширеним извештајем о хакерским нападима.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари