Трамп: Конгресни извештај потврдио да са Русијом ништа нисмо имали ни ја ни мој штаб

ТВРДИ ДА СЕ ЊЕГОВ РЕЈТИНГ ПОДИГАО НА 49 ОДСТО, А ДА АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ТО СКРИВАЈУ

  • У конгресном извештају се, поред осталог, наводи да је FBI користио непотврђене информације да би прислушкивао једног од Трампових сарадника. Амерички лидер је поводом извештаја на Твитеру поново написао: „Ово је срамота за Америку. Што је још горе, лов на вештице се наставља”

          ДОНАЛД Трамп оценио је да је сада – након објављивања конгресног извештаја који је потврдио да су америчке тајнер службе, укључујући FBI, злоупотребиле овлашћења у истрази поводом „мешања Русије” – потпуно јасно да га тај документ „потпуно ослобађа сваке сумње”.

          Нагласио је да извештај показује да са његове стране, као и његовог изборног штаба, није било ни дослуха са Русима, ни опструкције истраге поводом тих оптужби.

          Поводом извештаја на Твитеру поново написао: „Ово је срамота за Америку. Што је још горе, лов на вештице се наставља”.

          У самом извештају се, поред осталог, наводи да је FBI користио непотврђене информације да би прислушкивао једног од Трампових сарадника.

          Трамп је избегао да одговори на питање да ли ће бити смењен заменик министра правде Род Розенстајн који је именовао специјалног тужиоца Роберта Мулера.

          Америчке демократе су за 5. фебруар најавиле објављивање свог извештаја којим ће наводно побити написано у конгресном извештају.
         
          Ни међу републиканцима нису, међутим, сви на Трамповој страни.

          Јастреб-русофоб Џон Мекејн изјавио је:

          „Овим што је у конгресном извештају само користимо Путину. Званичници наше нације, укључујући и председника, морају престати да гледају на ову истрагу кроз искривљено политичко огледало. Ако наставимо да подривамо нашу владавину права, завршавамо посао Путину”.

          Трамп је, иначе иступио са новом оптужбом на рачун америчких водећих медија:

          „Истраживачки центар Rasmussen Reports утврдио је да се мој рејтинг попео на 49, што је много боље него када сам победио на изборима и изнад онога што се приписује неким `светим краваа`, а то се прећуткује. Раст могу рејтинга региструју и друге анкете. Због чега се о томе ћути?”

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари