The Wall Street Journal јавно саветује Трампу шта да чини да би победио Клинтонову

МАЛО ЧУДО: ЛИСТ АМЕРИЧКОГ КРУПНОГ КАПИТАЛА ТВРДИ ДА ПРОШЛОСТ ПОРОДИЦЕ КЛИНТОН „ЛОШЕ МИРИШЕ”

  • „Прошлост породице Клинтон тако лоше мирише, тако је препуна прљавих аранжмана и лажи, да је Трампу сасвим довољно да својој супарници постави неколико питања која би се сводила на једно: а може ли се уопште веровати Хилари Клинтон? Потом може мирно прећи на друге теме”
  • „Трамп би могао показати бирачима и да има оптимистичке и промишљене планове за промене у земљи. Јер, према анкети коју су организовали New York Times и телеканал CBS, 48 одсто Американаца верује да је Трамп у стању да обезбеди реалне промене у Сједињеним Државама. Да је то у стању Клинтонова – верује 36 одсто”

          НИЈЕ никакво изненађење што је утицајни The New York Times стао на страну Хилари Клинтон. То је за данашњу Америку чак и „нормално”.

          Али, јесте изненађење што се лист америчког крупног капитала The Wall Street Journal одлучио да јавно дели савете Доналду Трампу како да се са њом носи током првог тв-дуела до којег ће доћи 26 септембра. Чак уз процену: Клинтонова ће чинити све што буде могла да потопи свога супарника, али републиканац има шансе да постане председник САД – ако у тој дебати не буде правио погрешне кораке.

          The Wall Street Journal је, иначе, кренуо од претпоставке да ће Клинтонова покушавати да исмеје Трампа као човека који нема никакво искуство у политици, да ће покушати да га избаци из такта нападима на његове личне финансије и да ће га, можда, назвати и преварантом. И: да ће све то чинити да би одвукла пажњу од скандала са коришћењем приватног сервера док је била државни секретар и од Фондације Клинтон.

          Исти лист процењује да председнички кандидат Републикансек партије има једноставан одговор на све то:

          „Прошлост породице Клинтон тако лоше мирише, тако је препуна прљавих аранжмана и лажи, да је Трампу сасвим довољно да својој супарници постави неколико питања која би се сводила на једно: а може ли се уопште веровати Хилари Клинтон? Потом може мирно прећи на друге теме”.

          Други савет републиканцу формулисан је овако:

          „Трамп би могао показати бирачима и да он има оптимистичке и промишљене планове за промене у земљи. Јер, према анкети коју су организовали New York Times и телеканал CBS, 48 одсто Американаца верује да је Трамп у стању да обезбеди реалне промене у Сједињеним Државама. Да је то у стању Клинтонова – верује 36 одсто”.

          WSJ посебно наглашава: „Трамп за време тв-дуела треба да сачува позитивни тон према својој супарници и да обезбеди контраст у своју корист. Јер, Клинтонова је у последње време вечито срдита и изгледа је наштелована само на један ниво гласности – крик. А то што је трамп нов у политици – то за њега може да буде предност. То му даје за право да се држи необично и непредвидљиво, а то га може одвести – директно у Белу кућу”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари