Специјални тужилац затражио од Беле куће податке о мајском сусрету Трампа са Лавровом

РОБЕРТ МИЛЕР „КОПА“ ИСПОД ЈОШ 12 „АСПЕКАТА“ ДЕЛОВАЊА ПРЕДСЕДНИКА САД

Лавров и Трамп у Белој кући

  • Председник САД се 10. маја срео са Сергејом Лавровом и донедавним руским амбасадором у Вашингтону Сергејом Кисљаком. До њега је дошло - дан након што је Трамп сменио директора Федералног истражног бироа Џејмса Комија
  • The Washington Post је после Трамповог сусрета са Лавровом и Кисљаком објавио да је председник САД тада могао „руским саговорницима“ открити тајне податке који се тичу деловања терористичке групације Исламска држава. Владимир Путин је тада ту тврдњу назвао плодом политичке шизофреније у Вашингтону

        АМЕРИЧКИ специјални тужилац - Роберт Милер који истражује „руске везе“ председника САД и личности из његовог окружења - затражио је од Беле куће да су достави све документе који повезане са сусретом Доналда Трампа са министром иностраних послова Русије Сергејом Лавровом до којег је дошло у мају ове године у Вашингтону.

        Ово је објавио изразито антитрамповски дневни лист The New York Times.

        Чак тврди да се захтев који је већ стигао у Белу кућу тиче „13 различитих аспеката Трамповог деловања на положају шефа државе“. О свим тим „аспектима“ Милер жели „више информација“.

        Један од њих је управо сусрет са Лавровом и донедавним руским амбасадором у Вашингтону Сергејом Кисљаком. До њега је дошло 10. маја - дан након што је Трамп сменио директора Федералног истражног бироа Џејмса Комија.

        The New York Times наводи да је председник САД тада Лаврову и Кисљаку рекао да га је уклањање Комија „ослободило озбиљног притиска“.

        Њујоршки лист тврди да Милер тражи и документе који се тичу смењивања бившег Трамповог помоћника за националну безбедност Мајкла Флина.

        На „листи 13“ је и сусрет Доналда Трампа-млађег са руском правницом Наталијом Весељницком, у Њујорку у јуну 2016-те.

        The New York Times тврди да Трампови правници изучавају интерне документе Беле куће и електронску пошту његових сарадника - да би могли да задовоље Милерове захтеве.

        Наводно ће „највећи део тражених материјала“ специјалном тужиоцу бити достављен до краја ове недеље.

        The Washington Post је после Трамповог сусрета са Лавровом и Кисљаком објавио да је председник САД тада могао „руским саговорницима“ открити тајне податке који се тичу деловања терористичке групације Исламска држава.

        Владимир Путин је тада ту тврдњу назвао плодом политичке шизофреније у Вашингтону.

        Лавров се 10. маја срео и са државним секретаром САД Рексом Тилерсоном. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари