Шеф CIA оптужио Трампа да не схвата важност шпијунаже и да ће САД увалити у велике невоље

НОВОИЗАБРАНИ ПРЕДСЕДНИК САД МУ ЈОШ НИЈЕ ОДГОВОРИО, АЛИ НЕМА СУМЊЕ ДА ХОЋЕ

  • Доналд Трамп се сусрео са кинеским магнатом Џеком Ма, власником компаније Alibaba Group. После тога је рекао само ово: разговор је био одличан, Џек и ја ћемо правити изванредне ствари. Ма је, са своје стране, Трампа назвао „веома умним и веома отвореним човеком”. И открио: да му је изложио како он види побољшање трговинских односа између САД  и Кине

          НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп не схвата важност улоге америчких специјалних и тајних служби – оценио је директор CIA Џон Бренан.

          Ово му је било мало, па је још додао да је Трамп – управо због те своје неспособности – у стању да Сједињене Државе суочи са великим опасностима.

          „Свака админстрација САД сваки председник САД морају бити свесни степена претњи у савременом свету, а и тога да су наша обавештајна заједница и професионални обавештајци у стању да заштите нашу земљу и наше националне интересе у сфери безбедности. Администрација или председник који то не признају доводе у питање безбедност своје земље и суочавају је са зачајним претњама” – изговорио је Бренан.

          Он је нагласио да је уверен у исправност закључака три специјалне службе САД поводом „руских хакерских напада” на америчке политичке институције.

          Јасно је због чега пишти Бренан. Па још и прикривено прети...

          Трамп је већ неколико пута довео у питање тврдње целе администрације Барака Обаме о умешаности Русије у хакерске нападе на сервере Националног комитета Демократске партије САД и предизборног штаба Хилари Клинтон.

          Једино не иде отворено онолико далеко колико иду чак и неки бивши званичници и експерти америчке шпијунаже који тврде да никаквих акерских напада није ни било. Односно: да је оно што је „процурило” – јавности дотурио неко из Демократске партије изнутра...

          Иначе, Бренан је оценио да ће нови шеф националне обавештајне службе – бивши сенатор из Индијане Ден Коутс – добро обављати свој посао.

          Трамп се поводом Бренановог испада још није огласио, али највероватније – хоће.

          Он се данас сусрео са кинеским магнатом Џеком Ма, власником компаније Alibaba Group.

          После тога је рекао само ово: разговор је био одличан, Џек и ја ћемо правити изванредне ствари.

          Богатство власника Alibaba Group Forbes процењује на $27,2 милијарди долара, а Ма је Трампа назвао „веома умним и веома отвореним човеком”. И открио: да му је изложио како он види побољшање трговинских односа између САД  и Кине.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

mrljavko's picture
mrljavko 02:17 10.01.2017.

  • +29
Voting is closed.

Nije lako gubiti izuzenu poziciju. Ne stvara se izuzetna prilika dva puta u zivotu. Ko gubi ima pravo da se buni. I sta sad. Nista bez njega nije moglo, sve je perfektno radio a eto rezultati njegvog rade i njegovih slabi. Kada spasavao drzavu, sto je nije i od Trampa spasao. Dokaz te jake vaznosti i pouzdanosti njegove sluzbe. Hakeri su mu se provukli. Bravo. Ne znam kako ljudi to tako samouvereno pricaju i demantuju sami sebe, kao da za njih to sto kazu ne vazi i kao da su izvan tog svega u ovom svetu. Zar nije njegov posao bio da to sve zna i da ukloni tu opasnost na najbolji moguci nacin, a najveci paradoks je to sto je sve sto se objavilo o mutnim radnjama Demokratske partije bilo isitina.

Zare2's picture
Zare2 02:07 11.01.2017.

  • +9
Voting is closed.

Ako hakeri upadaju u njihove sisteme,kriv je onaj ciji sistem nije zasticen...

Додај коментар