ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: Патриотизам је у Америци изједначен са милитаризмом

ГЛАВНА ПРЕТЊА ЗА ГРАЂАНЕ САД НИСУ НИ ИРАН, НИ КИНА И РУСИЈА, ВЕЋ - ЊИХОВИ ПРЕДСЕДНИЦИ

         ЗАХВАЉУЈУЋИ напорима милитантно настројених политичара у влади САД, за становнике те земље је реч „патриотизам” постала синоним речи „милитаризам”, оценио је и упозорио познати амерички економиста Пол Крејг Робертс.

         У колумни написаној за сајт иранског ТВ канала Press TV, Крејг Робертс пише да су „најљући непријатељи” Американаца - њихови председници којису водили и још воде политику усмерену на такозвану борбу с терором.

         „У 21. веку најљући непријатељи Американаца нису Иран, Кина и Русија. Главни непријатељи Американаца су њихови председници, који стално изјављују да им „борба с терором”, коју су они организовали, даје право да не воде рачуна о грађанским слободама, које им гарантује Устав САД”, сматра Робертс.

         Према речима америчког експерта, структуре извршне власти у САД „одузеле су Американцима грађанске слободе” јер – уместо да их шире и јачају - складиште све веће количине оружја.

         Робертс је указао на чињеница да је Департмент Националне безбедности САД купио 2.717 оклопних противминских транспортера и оценио да то потврђује да се „извршна власт наоружава против сопственог народа”.

         Експерт је посебно указао да ни један оружани конфликт, који су иницирале САД после Другог светског рата, није имао никакве везе са заштитом америчких грађана од спољних претњи.

         Па закључио: „Очевидно је да ратови не штите мирне грађане. Лаж су сва уверавања да војници умиру за нас. Они који не учествују у борбама – главне су жртве”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари