Пакетић хероина у Сједињеним Државама јефтинији од - паклице цигарета!

У БАЛТИМОРУ СЕ „ДОЗА“ ХЕРОИНА ПРОДАЈЕ ЗА 5, А КУТИЈА ЦИГАРЕТА ЗА 7,75 ДОЛАРА

  • Washington Post упозорио да су се САД  суочиле са „хероинском епидемијом“ и навео податак надлежних државних органа - да је од 2002. до краја 2013. у САД употреба хероина порасла 63 одсто. Такође: да је пре две године своју зависност од хероина признавало чак 517.000 Американаца - два пута више него 2007-ме

        ДОЗА хероина - како је управо објавио Washington Post - у Сједињеним Државама са је јефтинија од паклице цигарета.

        Утицајни амерички дневни лист је до овога дошао после сопствене „новинарске истраге“

        Утврдио је, примера ради, да се у Балтимору (држава Мериленд) пакетић те дроге продаје (и купује) за 5 долара, док кутија цигерета кошта $7,75.

        У Њујорку је и једно и друго скупље, али је поредак исти: дрога кошта 10, а цигарете 12,85 долара.

        Washington Post високу цену цигарета објашњава акцизама које на „дим“ намећу локалне власти ради попуњавања својих буџета. Зато и у америчкој најдуванскијој држави - Вирџинији - паклица цигарета кошта 5,25 долара.

        А хероин је - пише лист, позивајући се на агенте федералне службе за борбу против наркотика - појефтинио зато што су се мексички нарко-картели почели да делују заједно и усаглашено. Истовремено су нагло повећали испоруке „америчком тржишту“ након је у САД  скочила улична цена „медицинским препаратима на бази опијата“.               

        Washington Post је зато данас само поновио упозорење неких других америчких медија: да су се САД  суочиле са „хероинском епидемијом“. Навео је и податак надлежних државних органа - да је од 2002. до краја 2013. у САД употреба хероина порасла 63 одсто.

        Пре две године је своју зависност од хероина признавало чак 517.000 Американаца - два пута више него 2007-ме.

        Пре две године је 8.200 Американаца умрло од „хероинског предозирања“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари