Неки студенти Харварда сматрају САД већом претњом миру у свету од Исламске државе

СТУДЕНТЕ АНКЕТИРАЛО ЊИХОВО ЕЛЕКТРОНСКО ГЛАСИЛО CAMPUS REFORM

Универзитет Харвард

        СТУДЕНТИ америчког Харвардског универзитета имају сопствено интернет гласило Campus Reform, а то гласило је објавило да су Сједињене Америчке Државе „озбиљнија претња миру у свету“ него Исламска држава!

        Campus Reform је дошао до оваквог закључка на основу анкете међу студентима којима је његов репортер нудио два могућа одговора: 1) највећа опасност за светски мир је Исламска држава и 2) највећа опасност за светски мир су САД.

        Електронско гласило студената Харварда посебно је цитирало три мишљења:

         „Већа опасност су заиста САД, у многим аспектима. Зато што САД доносе одлуке које утичу на светски мир много више од онога што чини Исламска држава“ - рекла је једна студенткиња, нагласивши да Америка улаже поражавајуће велика средства у изворе потенцијалних претњи светском миру.

        Један њен колега је, опет, рекао: „Као западна цивилизација, сносимо кривицу за многе од проблема са којима се данас сами суочавамо. Американци немају потпуну и тачну представу о Исламској држави“.

         „Амерички империјализам и наша заинтересованост за налазишта нафте на Блиском Истоку провоцирају нестабилност у том региону и доприносе да групације попут Исламске државе преузму власт. Сједињене Државе су у неком смислу узрок појаве Исламске државе - оценила је студенткиња чије име Campus Reform не открива.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари