Неки Американци би Сноудену метак у главу, други би га обесили, трећи желе да умре под тушем

СМАТРАЈУ ГА „НАЈВЕЋИМ ИЗДАЈНИКОМ У ИСТОРИЈИ САД“,

А КУРАЖНИ СУ ПРОТИВ ЊЕГА - АНОНИМНО

Едвард Сноуден

  • ХА, ХА, ХА: Директор FBI Џејмс КАМИ: Сноуден не може да се подведе под узбуњивача јавности пошто NSA ради под надзором Конгреса и не спроводи ништа илегално

        КРАЂОМ око 1,7 милиона тајних фајлова, одбегли службеник америчке Националне агенције за безбедност (NSA) Едвард Сноуден је изазвао бес међу US-обавештајцима, који се сада боре да исправе почињену штету. Њихов гнев иде толико далеко, да неки међу њима желе да виде Сноудена мртвог.

        „У свету у којем не постоји забрана убијања Американаца, лично бих отишао и убио га“, казао је за БуззФеед један садашњи NSA аналитичар. Он додаје да његово мишљење деле многи.

        „Волео бих да му сместим метак у главу“, рекао је један званичник Пентагона, бивши официр специјалних снага.

        „Не уживам у одузимању људских живота, али Сноуден је највећи издајник у америчкој историји“, додао је он.

        Дискусија о ономе што је учинио Сноуден је још у току. Председавајући Одбора за обавештајне послове америчког Конгреса Мајк Роџерс и његов заменик Дач Раперсбергер изјавили су недавно да је Сноуден довео у потенцијалну опасност војне трупе САД у иностранству, откривајући шпијунске методе које се спроводе.

        Директор FBI Џејмс Ками рекао је да људи као што су Сноуден нису узбуњивачи јавности, пошто су листови „Њујорк тајмс“ и „Гардијан“ затражили да буде помилован и награђен уместо што се против њега води судски поступак за издају.

        Први човек FBI је истакао да Сноуден не може да се подведе под узбуњивача јавности пошто NSA ради под надзором Конгреса и не спроводи ништа илегално.

        У круговима обавештајаца, Сноуден је ништа до издајник.

        „Сваког дана проклињемо његово име. Већина са којима сам разговарао каже да њему треба да се суди и да буде обешен. Заборавите суђење. Само га обесите“, казао је за BuzzFeed један од њих.

        Један обавештајац је за BuzzFeed изнео и језиву фантазију о Сноденовој смрти.

        „Кад бисмо имали прилику, брзо бисмо завршили са њим, казао је он.

        „Сноуден би опуштено шетао улицама Москве, враћао се у стан из куповине намирница, када би се о њега случајно очешао неко од пролазника. Он ништа не би посумњао, док не би почео да осећа ошамућеност. Почео би да верује да је то реакција на локалну воду. Кући би стигао и не слутећи ништа, а следеће што би се десило је да умире под тушем“.

        BuzzFeed пише да постоје назнаке да САД траже освету због онога што је Сноуден учинио. Он од августра живи у Москви, на тајној локацији, без видљивих мера безбедности, објавио је недавно Вашингтон Пост.

        Обавештајци који су за БуззФеед говорили уз услов да им се гарантује анонимност, казали су да очекују да неко реализује њихову жељу за осветом.

        Вијести
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари