Гонзалес није признао кривицу, бивша жена тврди да је упад у Белу кућу био – позив у помоћ

АКО БУДЕ ПРОГЛАШЕН УРАЧУНЉИВИМ И КРИВИМ, МОЖЕ БИТИ МАКСИМАЛНО ОСУЂЕН НА 16 ГОДИНА ЗАТВОРА

         АМЕРИЧКИ војни ветеран Омар Гонзалес – који је 19. септембра успео да прескочи заштитну ограду и да продре до Источног кабинета Беле куће – појавио се данас пред судом у Вашингтону, али није признао да је крив. Ни по једној тачки оптужнице.

         Тужилац га, иначе, терети за недозвољени упад „на забрањену територију са смртоносним оружјем”, ношење опасног оружја на јавном месту и за незаконито држање различите муниције. Све су то огрешења о законе федералног округа Колумбија.

         Гонзалес је приликом хапшења у унутрашњости резиденције америчких председника при себи имао нож, а у аутомобилу – паркираном неколико блокова зграда даље – мачете, две секире и 800 метака различитих калибара.

         У САД се за упад на „забрањену територију” може добити до десет година затвора, за недозвољено ношење оружја – још пет, а за недозвољено држање муниције – година. Ово значи да Гонзалес може бити максимално осуђен на 16 година затвора.

         Суд је наложио да се Гонзалес пошаље на психијатријски преглед.

         Његова бивш жена Саманта Бел изјавила је: „Код њега је после ратовања у Ираку дошло до психичког растројства. Мени се чини да је упад у Белу кућу био његов крик – да му се помогне. Њему је помоћ заиста нужна и ја се ндам да ће је и добити”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари