БЈУКЕНЕН: Путин не види противника у Америци у којој смо одрасли већ у – Обаминој

БИВШИ КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА САД ОЦЕНИО ДА РУСКИ ЛИДЕР БОЉЕ ВИДИ БУДУЋНОСТ ОД АМЕРИКАНАЦА

  • Председник Реган у своје време је назвао бившу Совјетску империју „пупком зла у савременом свету“. Председник Путин нам ставља на знање да такву карактеристику у 21. веку заслужује Америка Барака Обаме – упозорио је познати амерички политичар и публициста Патрик Бјукенен
  • Путин не греши – додао је - кад верује да има право да говори у име знатног дела човечанства. Он жели да осујети светски конфликт између „својих“ и „туђих“. Конфликт у којем би конзервативци, традиционалисти и националисти са свих континената и из свих земаља иступили против културног и идеолошког империјализма декадентног Запада

         БИВШИ кандидат за председника САД – познати амерички политичар и публициста-конзервативац Патрик Бјукенен – објавио је текст у којем је проценио да руски председник Владимир Путин „јасније види будућност него Американци“.

          Бјукенен је овоме додао једно „могуће је“, али је истовремено нагласио да је предност руског лидера управо у томе што наступа као заштитник фундаменталних конзервативних вредности.

          Бјукенен се овим текстом осврнуо на Путинову посланицу националном парламенту од 12. децембра 2013. године. Притом је цитирао речи председника РФ да се „данас у многим земљама преиспитују моралне норме и оценио да је Путин имао у виду САД и када је упозорио да се у многим земљама намеће изједначавање добра и зла“.

          „Председник Реган у своје време је назвао бившу Совјетску империју „пупком зла у савременом свету“. Председник Путин нам ставља на знање да такву карактеристику у 21. веку заслужује Америка Барака Обаме. Путинова позиција није без основа ако погледамо на то како Америка одобрава абортусе већ по првом захтеву и пропагира истополне бракове, порнографију, свеопшту распуштеност и цео остатак вредности Холивуда“ – упозорио је бивши председнички кандидат Републиканске партије.

          Бјукенен је посебно указао на Путинову оцену из посланице да се та „нова неморалност намеће насилно и недемократским средствима“.  

          „Судије које ми не бирамо, прогласиле су абортусе и хомосексуалне акте за права која уживају заштиту Устава САД. Такве судије су биле покретачка снага приликом наметања истополних бракова. Генерални тужилац САД Ерик Холдер одбија да поштује закон о заштити брака. Америка је дехристијанизована у другој половини 20 века судским одлукама које су доношене и наметане упркос жестоком противљењу већине Американаца, већине која је претежно хришћанска“ – оценио је Бјукенен.

          Он је притом подвукао: „Путин не греши кад верује да има право да говори у име знатног дела човечанства. Он жели да осујети светски конфликт између „својих“ и „туђих“. Конфликт у којем би конзервативци, традиционалисти и националисти са свих континената и из свих земаља иступили против културног и идеолошког империјализма декадентног Запада“.

          Бјукенен је свој чланак закључио ништа мање значајним речима: „Путин противника уопште не види у Америци у којој смо ми одрасли, већ – у Америци у којој сада живимо“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари