Бела кућа: Трампово захваљивање Путину због протеривања дипломата било је - сарказам

БИВШИ ЗАМЕНИК ДРЖАВНОГ СЕКРЕТАРА НИКОЛАС БЕРНС РЕЧИ ШЕФА ДРЖАВЕ НАЗВАО „СРАМОТНИМ”

          БЕЛА кућа је, преко свог сарадника чије име амерички медији не објављују, саопштила да је Доналд Трамп – када се захваљивао Владимиру Путину што је протерао 755 сарадника Стејт департмана из Русије – било саркастичан.

          Дакле: да његове речи, па ни указивање да је то добро јер смањује платни фонд Стејт департмана, не треба буквално схватати.

          Ово и овакво кориговање изјаве председника САД уследило је након бројних критика које ус после ње уследиле.

          Утицајни онлајн лист Politico објавио је да је Трампово захваљивање руском лидеру изазвало бес и гнев међу сарадницима Стејт департмана. Навео је оцену једног америчког дипломате да су речи шефа државе „невероватно деморализујуће”.

          Други је нагласио да он за речи које је Трамп изговорио има „само псовке”.

          Под својим именом се огласио само бивши заменик државног секретара Николас Бернс који је Трампову изјаву назвао „срамотном”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 03:21 12.08.2017.

  • +21
Voting is closed.

Svakako da Bela Kucha treba da nam kazhe kako MORAMO SHVATITI izjave precednika. Ne daj Bozhe, da ih shvatimo kako toj je6enoj kuchi ne odgovara.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 07:45 12.08.2017.

  • +1
Voting is closed.

Iz USrA izjava se vidi da su u nok-daun-u i da gube osjećaj za realnost...Hvala do neba Putinu na svemu!

Sada još samo naša vlast da se u to uvjeri i da se oslobode straha i paranoje od Zapadnjaka na čelu sa Anglosaksoncima, i da prestanu da nam prave štete u raznim oblicima i da nas sramote svojim kukavičlukom stavljajući svoje bu&e ispred interesa države i nacije!!!

mrljavko's picture
mrljavko 11:26 12.08.2017.

  • +15
Voting is closed.

Da li je trebalo da na to objasne. Bolje u pisanoj formi, jer mi receno teze razumevamo. Ipak izgleda da je sarkazam kako god okrenes. Sarkazam na Putinov postupak. Sarkazam na plate americkih "diplo!ata". Sarkazam na americku aktivnu politiku. Gde god se okrenes samo sarkazam. Jedino mozda nije sarkazam u reakcijama onih koji te stvari ne uzimaju suvise sarkasticno, jer su i oni sami najveci sarkazam. Gde god se okrenes, sve sam sarkazam. Ocigledno je da je sarkasticni Tramp sa puno duha, kad je umeo tolike sarkazme da poveze.

Иванка's picture
Иванка 16:08 12.08.2017.

  • +13
Voting is closed.

Ово ме подсећа на период Јељцина. Када jе Јељцин говорио неку глупост, а затим његов портпарол је објашњавао шта jе Јељцин имао на уму. Као преводилац.

Додај коментар