У Сан Франциску ће „потенцијалним убицама“ плаћати по 500 долара месечно да никог не убију!

ЕКСПЕРИМЕНТ ВЕЋ ИЗВЕЛИ У ПРЕДГРАЂУ РИЧМОНД – НАВОДНО ЈЕ ПУЦАЊА 70 ОДСТО МАЊЕ

* Градска власт и полиција ће заједно идентификовати десет типова који представљају  највећу потенцијалну јавну претњу. То ће бити људи који су већ повезивани са озбиљним насиљем, а располажу ватреним оружјем. Од њих ће се тражити да буду узор својим квартовима

* Ако све пође добро – у „експеримент“ ће бити укључено 30 потенцијалних преступника

__________________________________________________

       ТОКОМ првих шест месеци 2021-ве, у Сан Франциску је ватреним оружјем убијено шест, а рањено 119 људи! Двоструко више него у истом прериоду прошле године.

       Градске власти и полиција намеравају да тај проблем реше тако што ће од октобра  „потенцијалним злочинцима“ исплаћивати по $500 месечно ако не устреле никога!

       Али, како ће то извести? Како ће то функционисати?

       Градска власт и полиција ће заједно идентификовати десет типова који представљају  потенцијалну јавну претњу. То ће бити људи који су су већ повезивани са озбиљним насиљем, а располажу ватреним оружјем.

       Сан-Франциско ово третира као свој „нови програм“, а за његову реализацију је задужена  Шерил Дејвис која је изјавила:

        „Идеја давања новца потенцијалним преступницима са обавезом да буду својеврсни `амбасадори` у својим квартовима – није сасвим нова. Иницијатор прејкта је Девона Боген, а он је своју ефикасност већ потврдио у предграђу Ричмонд“.

Шерил Дејвис

       Дејвид Мухамад, који је на челу НВО у чијем програму је реформу кривичног законодавства САД, изјавио је да се у Ричмонду број убистава и пуцњава на улицама смањио за 70 одсто.

       Међутим, већ је пала сенка и на „експеримент у Ричмонду“.

       Један од учесника у њему убио је човека и већ је осуђен на 40 година затвора.

       Мајка жртве тврди да ни убици ни осталим учесницима „експеримента“ – полиција није одузела оружје, а новац им је уредно исплаћиван.

       Дејвис то ипак није поколебало:

       „Ако прва, октобарска проба на нивоу целог града да резултате – у експеримент ћемо укључити 30 људи које желимо да одвратимо од насиља и злочина“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари