У САД се множе они који би радије живели у карантину у Кини или Италији него под Трамповом влашћу

МНОГИ АМЕРИЧКИ ЛИБЕРАЛИ ТВРДЕ ДА СУ СВИ РЕПУБЛИКАНЦИ РАСИСТИ И НАЦИСТИ

* Сада је у САД батина расне мржње стандардно оружје против свих против свих, али је најчешће користе тамошњи либерални против другог дела америчког друштва. Притом: шта год та друга половина радила или говорила – то постаје расизам

* И у Америци и у ЕУ постоје они који тврде да се анонимни и неухватљиви руски интернет-диверзанти мешају у свакакве њихове изборе. И да се баве распиривањем злобе унутар западних друштава, нарочито `на расној линији`. Међутим, кад се погледа шта у САД пишу и говоре о свом расизму, поставља се питање: зашто се у то уопште мешати кад они све раде сами?

_________________________________________________________________________

        Аутор: Дмитриј КОСИРЕВ

        ЧИМ се Доналд Трамп успротивио протесту званичног Пекинга што је коронавирус назвао „кинеским“ – подигао се прави талас беса. Само, не у Кини већ у – Америци.

        Мета беса био је Трамп који је проглашен за расисту, а његова Републиканска партија за – расистичку.

        У The Washington Post је један конгресмен поставио овакав логички низ: времена криза нису подесна за ксенофобске изјаве, Американци азијског порекла су увређени, Трампова лексика појачава мржњу, толико да се одмах присећамо дискриминације која је трајала деценијама... Уосталом, говорити да је вирус „стигао из Кине“ – то је једно, а сасвим друго тврдити да је „кинески“...

        На америчким социјалним мрежама и у `демократским блоговима` поодавно се већ тврди да је цела Републиканска партија потпуно расистичка и да су њени кандидати за функције, као и они који су на изборима већ победили, истински нацисти и кјуклуксклановци…

        Неки амерички активисти, па и новинари, чак отворено пишу и(ли) говоре да би радије били у карантину у Кини или Италији него у САД под влашћу републиканаца.

        Да ли је једнако срамно мрзети своју земљу или само једну њену половину?

        Сада је у САД батина расне мржње стандардно оружје против свих против свих, али је најчешће користе тамошњи либерални против другог дела америчког друштва. Притом: шта год та друга половина радила или говорила – то постаје расизам.

        За такве је у Америци све расистичко, чак и небо.

        И у Америци и у Европској унији постоје они који тврде да се анонимни и неухватљиви руски интернет-диверзанти мешају у свакакве њихове изборе. И да се баве распиривањем злобе унутар западних друштава, нарочито `на расној линији`.

        Међутим, кад се погледа шта у САД пишу и говоре о свом расизму, поставља се питање: зашто се у то уопште мешати?

        Због чега подизати температуру међунационалне хистерије у друштву које је већ изгубило сваку нормалност?

        Јер, све ће они то одрађивати и даље без Русије...

        (скраћена и сажета верзија текста)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари