Твитер цензурише и председника САД: сакрио Трампов твит о немирима у Минеаполису

ОБЈАСНИО ДА СЕ ТАЈ ТВИТ КОСИ СА ПРАВИЛИМА КОЈА ЗАБРАЊУЈУ ВЕЛИЧАЊЕ НАСИЉА

* Склоњени твит гласи: „Ови насилници срамоте сећање на Џорџа Флојда, а ја то нећу дозволити. Управо сам разговарао с гувернером Тимом Валцом и рекао му да ће му војска пружити пуну подршку. Ако наиђе на било какве потешкоће, да ћемо преузети контролу у наше руке. То је неопходно увек када дође до пљачке и пуцњаве“

* За време протеста у Минеаполису - у којем је заведено ванредно стање - најмање једно лице убијено. Протести у међувремену почели и у Њијорку и Лос Анђелесу

_______________________________________________________________________

        НАСТАВЉА се рат између Доналда Трампа и администрације Твитера.

        После размене удараца последњих дана, Твитер је председнику САД упутио нови изазов.

        Сакрио је Трампову поруку да ће у Минеаполис – град у у којем је дошло до масовних нереда након што су четворица белих полицајаца малтретирала и убила ненаоружаног црнца Џорџа Флојда - послати Националну гарду да успостави ред.

        Уместо поруке америчког лидера, поставио је текст: „Овај твит крши правила Твитера која забрањују величање насиља“.

Убиство коленом

        Администрација те друштвене мреже ипак није у потпуности блокирала приступ Трамповом твиту, закључивши да би „могао бити предмет јавног интереса“.

        Трампов полууклоњени твит гласи:

        „Ови насилници срамоте сећање на Џорџа Флојда, а ја то нећу дозволити. Управо сам разговарао с гувернером Тимом Валцом и рекао му да ће му војска пружити пуну подршку. Ако наиђе на било какве потешкоће, да ћемо преузети контролу у наше руке. То је неопходно увек када дође до пљачке и пуцњаве“.

        Трамп је пре тога објавио да неће посматрати шта се дешава у "великом америчком граду Минеаполису".

        „Посматрамо потпуни недостатак лидерства. Или ће слаби градоначелник - левичарски радикал Џејкоб Фреј - преузети контролу над ситуацијом, или ћу послати националну гарду да све учини оно што треба“, написао је.

        Овај твит није био сакривен.

        Протести у Њујорку и Минеаполису почели су након што је на Интернету објављен видео-снимак хапшења црнца Џорџа Флојда, коме је један од полицајаца толико коленом притискао врат да се онесвестио и убрзо умро у болници.

        Најмање једно лице је убијено за време протеста у Минеаполису у којем је заведено ванредно стање.

        Протести су у међувремену почели и у Лос Анђелесу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари