Трампови противници већ оптужују Русију да се меша у америчке изборе који ће бити одржани 2020.

ДЕМАНТОВАНО ДА ЋЕ СПЕЦИЈАЛНИ ПРОКУРОР МИЛЕР НАРЕДНЕ  ЗАВРШИТИ ИСТРАГУ О „РУСКОМ МЕШАЊУ“

* Роберт Милер није нашао ништа што би Трампа повезивало са Русијом, али напади на њега – упркос томе – неће бити обустављени јер су улози у борби за власт на врху САД толики да ће актуелни шеф државе и даље бити под баражном ватром. Како би био онемогућен да 2020-те освоји и други председнички мандат

* Трагикомедија „руско мешање у изборе 2020-те“ већ је у току. Варницу је укресао Politico, а преузео Vanity Fair под насловом који сам довољно говори „Русија се већ мешау изборе 2020?“. Ево цитата из тог текста: “Нова председничка трка још није ни почела, а кандидате већ атакују методима које је Русија користила 2016-те и 2018-те...“

* Инспираторе кампање нимало не брине што би Москва – ако жели да погорша ствари унутар САД - требало да подржава не Трампа него социјалисту Бернија Сандерса јер је то најбољи начин да се радикализују ствари унутар Демократске партије и да се „вашингтонска мочвара“ доведе у нежељенију ситуацију него поводом Трампове кандидатуре 2016-те

__________________________________________________________________________

         МИНИСТАРСТВО правде САД демантовало је информације да специјални прокурор за „руско мешање“ – Роберт Милер – крот неколико дана завршава истрагу  и подноси свој `завршни извештај`.

         Почетну информацију објавио је CNN, наводећи да се државни тужилац Вилијам Бар спрема да о завршетку двогодишње Милерове истраге обавести и Конгрес САД  и америчку јавност.

         Допустио је, додуше, могућност да све то буде мало одложено због преговора које ће Доналд Трамп Водити у Вијетнаму са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном. Али, да би одмах по њиховом завршетку „тајни извештај“ могао бити на Баровом столу.

         Скептици, међутим, на све гледају – битно другачије. Указују да нападни на Трампа – иако Милер није нашао ништа што би га повезивало са Русијом – неће бити обустављени јер су улози у борби за власт на врху САД толики да ће актуелни шеф државе и даље бити под баражном ватром. Како би био онемогућен да 2020-те освоји и други председнички мандат.

         Чак упозоравају да се – управо ради тога- већ сада лансира да ће се Русија умешати и у председничке изборе у САД у новембру 2020-те. Томе неће нимало сметати што Милер не може ничим потврдити ни да су се Руси мешали ни да је Трамп „Путинова марионета“.

Прокурор Роберт Милер

         Милер ће донекле „очерупати“ само Трамповог бившег адвоката Мајкла Коена који је плаћао женама са којима је председник САД (пре него што је то постао) имао секс, бившег саетника шефа државе за националну безбедност Мајкла Флина који ФБИ и потпредседнику САД Мајку Пенсу није рекао све о свом телефонском разговору са екс-амбасадором Русије у Вашингтону Сергејом Кисљаком и бившег шефа Трамповог изборног штаба Пола Манафорта због лагања у истрази и неуплате пореза на новац који је зарадио када га је ангажовао свргнути украјински председник Виктор Јанукович.

         Све остало је још ситније и још мање везе има са Трампом. Дубока држава – упркос томе – неће престати да Трампову владавину чини `максимално неподношљивом` нити одустати од амбиције да га 2020-те уклони са велике националне политичке сцене.

         Зато неуморно пласира јавности резултате анкета које показују да Трамп сигурно губи од безмало свих могућих противкандидата. Међутим, `велики Доналд` ужива подршку приближно половине Американаца, а економски резултати његове владавине могу му само привући нове гласаче.

         Демократе Трампу немају кога озбиљног да супротставе.

         Помињу се `старци` Џозеф Бајден и Хилари Клинтон. Прошле недеље је своју кандидатуру најавио и Берни Сандерс, али је он за врх Демократске партије `исувише социјалиста`.

         Зато се тежиште већ сада преноси на трагикомедију „руско мешање у изборе 2020-те“.

         Варницу је укресао Politico, а преузео Vanity Fair под насловом који сам довољно говори „Русија се већ мешау изборе 2020?“.

         Ево цитата из тог текста:“Нова председничка трка још није ни почела, а кандидате већ атакују методима које је Русија користила 2016-те и 2018-те... У току је кампања дезинформисања на чијем су удару водеће демократе укључујући Камалу Харид, Елизабет Ворен, берни Сандерса и Бето О`Рурка. Није јасно стоји ли Русија за иза ове нове рунде мешања у у наше изборе, али Politico указује на јасне знаке координираних напора неогређеног обухватакоји су налик компјутерским пропагандистичким нападима које су изводили интернет-троловируске Агенције за интернет-истраживања... Утисак је да ће председнички избори 2020-те бити наредно бојно поље“.

         Иза овога се назире нови покушај да се Русији припише да дискредитује Трампове противнике.

         Инспиратори нове кампање уопште себе не муче питањима типа: шта ће Русији Трамп који јој већ две године непрекидно уводи санкције?

         Истина је једино да Русији донекле иде на руку криза у Сједињеним Државама, само што она не мора на ту ватру да додаје никакво своје уље. Довољно има и чисто америчког.

         Москва би – ако жели да погорша ствари унутар САД требало да подржава не Трампа него социјалисту Сандерса јер је то најбољи начин да се радикализују ствари унутар Демократске партије и да се „вашингтонска мочвара“ доведе у нежељенију ситуацију него поводом Трампове кандидатуре 2016-те.

         Међутим, Американци ће и без помоћи Русије у борбу за Белу кућу 2020-те увести највероватније Трампа и Сандерса.

         То је логични продужетак актуелне америчке кризе.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари