Трампов емисар у Приштини: Укините таксе, а Србија да престане да лобира против „Косова“

РИЧАРД ГРЕНЕЛ РАЗГОВАРАО И СА КУРТИЈЕМ И ДА ТАЧИЈЕМ – ПОМИЊАО „РАДНА МЕСТА ЗА МЛАДЕ“

* ФАКТИ: Кад год овакви тамбурају о `радним местима за младе` и `будућности за младе` - то је, по правилу, пак-папир за притиске и наметања. Никад од тога није било добра за земље попут Србије, а ни радних места и будућности. Ни за младе...

         АМЕРИЧКИ амбасадор у Берлину Ричард Гренел изјавио је да су вишемјесечни преговори о формирању нове косовске* владе нешто са чим су суочени и Велика Британија и Немачка, додајући да је председника покрета Самоопредељење Аљбина Куртија охрабрио да у преговорима о влади поштује правила.

        Након састанка са Куртијем, Гренел је говорио и о дијалогу Београда и Приштине, и истакао да не постоји рок за постизање споразума две стране.

        „Изузетно је важно, ако хоћемо да напредујемо у економском развоју, да се такса од 100 одсто укине. То је нешто што треба уклонити и у исто време обуставити кампању Србије на плану лобирања против независности Косова“, рекао је Гренел.

        Обе ствари, каже, морају да се догоде како би се послови развијали и како би се креирала нова радна места за младе.

        „Тако да ћу ову поруку пренети и у Београду и хоћу давидим како се крећемо напред и помажемо младим људима и породицама да дођу до боље плаћених послова“, рекао је Гренел.

        Раније је изјавио да не постоји рок за постизање споразума две стране, додајући да са председником Трампом покушава да пронађе начине да утичу на економски развој, преноси РТС.

        Гренел се састао и са Хашимом Тачијем. И у том разговору затражио је од Приштине да укине таксе од 100 одсто на робу из Србије како би се направио помак у дијалогу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари