Трамп затражио да Џорџија обустави ручно бројање гласова док не обезбеди проверу потписа

„ТО ЈЕ ГУБЉЕЊЕ ВРЕМЕНА БЕЗ ПРОВЕРЕ АУТЕНТИЧНОСТИ ПОТИСА НА ГЛАСАЧКИМ ЛИСТИЋИМА“

        ДОНАЛД Трамп позвао је власти америчке савезне државе Џорџије да обуставе започето поновно ручно бројање гласова са председничких избора одржаних 3. новембра.

       Нагласивши да демократама не сме бити дозвољено да украду победу на тим изборима, указао је:

       „Ручно пребројавање, које је у току у Џорџији, само је губљење времена. Тако се не може проверити аутентичност потписа оних који су гласали. Обуставите поновно бројање док не буде дозвољена и могућа провера потписа!“

       Трамп је и ово објавио на Твитеру, а администрација те америчке друштвене мреже је и овај твит шеда државе означила као проблематичан.

       Џорџија је држава са 5 милиона бирача у којој је републикански председнички кандидат редовно побеђивао током протеклих 30 година.

       Према првом бројању гласова, Џо Бајден у тој држави има 0,3% (15.000) гласова више од Трампа.

       Руски американолог Алексеј Пушков, који је у својој земљи и сенатор, оценио је:

       „Ако Трамп постигне ревизију изборних резултата у две државе у своју корист, то ће коначно дискредитовати изборе у Сједињеним Државама, а његов ривал Џо Бајден постаће председник који је украо изборе“.

       Трумпови покушаји да оспори резултате могу се одужити до гласања колегијуму електора 14. децембра.

       Ако Трамп победи Џорџији и Пенсилванији – то ће му донети 36 електорских гласова. Међутим, да би обезбедио други председнички мандат - потребна му је победа у још једној држави.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари