Трамп позвао ФБИ да „истражи Бајденове активности“

БЕЛА КУЋА НИЈЕ ПРЕЦИЗИРАЛА ДА ЛИ ЈЕ МИСЛИО НА ЏОА БАЈДЕНА ИЛИ НА ЊЕГОВОГ СИНА ХАНТЕРА

* Доналд Трамп је после имејлова објављених у New York Post оптужио свог противника на предстојећим изборима Џоа Бајдена за лаж и умешаност у корупцију

______________________________________________________________

         ДОНАЛД Трамп позвао је Федерални истражни биро (ФБИ) да „истражи Бајденове активности“.

         Ово је објавила прес-служба Беле куће. И навела ове речи актуелног шефа државе:

         „ФБИ би требало да га истражи. Треба назвати [директора ФБИ] Кристофера Реја и питати га. На први поглед се чини да је немогуће бити више крив“.

         Ово је био Трамп одговор на питање да ли ФБИ треба да истражи активности америчког председничког кандидата из Демократске странке Џозефа Бајдена и његовог сина Хантера.

         Међутим, није прецизирано о коме је од њих говорио председник САД.

         Прошле недеље је New York Post објавио чланак који је садржавао имејлове између Хантера Бајдена и Вадима Пожарског, саветника управе украјинске гасне компаније Бурисма.

         Једно од тих писама – датирано са 17. април 2015. године - послато је Бајдену млађем годину дана након што је укључен у управни одбор Бурисме. Позжарски се у том писму захваљује сину политичара на позиву у Вашингтон и могућности да се састане са његовим оцем, који је у то време био потпредседник Сједињених Држава.

         У другој поруци, из маја 2014. године, Пожарски пита Бајдена млађег за савет о томе како се његов утицај може користити у корист Бурисме.

         Његов отац је 2016. затражио смену украјинског генералног тужиоца Виктора Шокина који је био отворио истрагу о Бурисми. Шокин је разрешен а истрага је обустављена.

         У фебруару 2020. Државни биро за истраге Украјине покренуо је кривични поступак поводом Шокинове жалбе на наводно мешање у његов рад Џозефа Бајдена.

         Трамп је после објављеног у New York Post оптужио свог противника на предстојећим изборима Џоа Бајдена за лаж и умешаност у корупцију.

         Према републиканцу, „Бајденове поновљене изјаве да никада није разговарао са Хантером о његовим пословним везама биле су лаж“.

         Трамп је Бајдена назвао „корумпираним политичарем који не би требало да се кандидује за председника“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари