Трамп поставио на Твитер снимак на коме његове присталице узвикују „бела моћ“

УБРЗО БИО ПРИСИЉЕН ДА ОБРИШЕ ТВИТ СА ВИДЕО-СНИМКОМ

* На видео снимку који је поделио, виде се људи у возилима за голф украшени Трамповим слоганима и заставама док узвикују "бела моћ". Виде се и Трампови противници који његовим присталицама узвраћају скандирањем "нацисти" и "расисти"

_______________________________________________________________

        АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп поделио је данас на свом Твитер налогу видео снимак на коме његове присталице узвикују "бела моћ", расистички слоган који асоцира на надмоћ белаца.

        Он је касније обрисао твит а Бела кућа је саопштила да председник није чуо "једну изјаву" на видео снимку.

        Видео је снимљен у Вилиџису, малом граду на Флориди настањеном пензионерима, и приказује дуел демонстраната који подржавају Трампа и његових супарника.

        "Хвала великим људима Вилиџиса", написао је Трамп.

        На видео снимку који је поделио, виде се људи у возилима за голф украшени Трамповим слоганима и заставама док узвикују "бела моћ".

        Виде се и Трампови противници који његовим присталицама узвраћају скандирањем "нацисти" и "расисти".

        "Нема сумње да Трамп није требало да постави снимак и да треба да га обрише", рекао је за Си-Ен-Ен сенатор Тим Скот, једини црни републиканац у Сенату.

        Убрзо после тога, Трамп је обрисао твит на коме је поделио видео.

        Портпарол Беле куће Џуд Дир рекао је да је Трамп "велики обожаваоц Вилиџиса" и није чуо ниједну изјаву са снимку. Оно што је видео било је огромно одушевљење његових многобројних присталица".

        Његова објава са расистичким слоганом дешава се у време расних напетости, расправе о системској дискриминацији и великих протеста, након што је полицајац крајем прошлог месеца угушио Афроамериканца Џорџа Флојда.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари