Трамп ослободио Американце отплате студентских кредита, незапосленима – 400 долара недељно

МИМО КОНГРЕСА САД ЗАБРАНИО ИЗБАЦИВАЊЕ ИЗ СТАНОВА ЗБОГ НЕПЛАЋЕНИХ КИРИЈА

* Најавио пореске олакшице до краја године за Американце који зарађују мање од 100.000 долара годишње. Обећао је да ће - у случају свог поновног избора за шефа државе - ту меру оставити на снази

* Ни његови противници не мирују. Дневни лист The New York Times, који се доследно држи антитрамповског курса, објавио да актуелни председник САД жели да његов лик буде уклесан у Меморијалу Маунт Рашмор поред ликова четворице најзаслужнијих председника САД. И да је о томе већ разговарао са гувернером Јужне Дакоте

______________________________________________________________________

       ДОНАЛД Трамп – иако пандемија и протести које потпаљују и финансирају Демократска партија и `дубока држава` смањују шансе да буде по други пут изабран за председника САД – нема намеру да се преда.

       Заобилазећи Конгрес САД, утврдио је нове мере за подстицање привреде и продужио исплате за незапосленост до краја године.

       Седмична накнада сада износи 400 долара.

       За четвртину тог износа биће одговорне власти америчких савезних држава.

       Трамп је истовремено најавио пореске олакшице до краја године за Американце који зарађују мање од 100.000 долара годишње.

       Обећао је да ће - у случају свог поновног избора за шефа државе - ту меру оставити на снази.

       Поврх свега, ослободио је грађане од отплаћивања студентских кредита.

       Једна од мера је и - забрана избацивања из стана због неплаћања кирије.

       Међутим, противничка пропагандна машинерија га не оставља на миру.

       Дневни лист The New York Times је објавио да је желео да његов лик буде уклесан у Меморијалу Маунт Рашмор поред ликова четворице најзаслужнијих председника САД.

       Исти лист, који се доследно држи антитрамповског курса, тврди да је тренутни амерички лидер о тој могућности разговарао с гувернером Јужне Дакоте. И  да му је поверио да жели да његов лик буде поред ликова Џорџа Вашингтона, Томаса Џеферсона, Теодора Рузвелта и Абрахама Линколна.

       Навео је и да је Трумп прошлог месеца посетио Јужну Дакоту где је наводно на поклон добио мини-копију споменика са додатком свог лика.

       Меморијал Моунт Рашмор је 18,6 метара висок рељеф с портретима побројаних председника САД.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари