Трамп оптужио демократе да преко импичмента покушавају да изведу партијски државни удар

НАПИСАО ОПТУЖУЈУЋЕ ОТВОРЕНО ПИСМО СПИКЕРУ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА НЕНСИ ПЕЛОСИ

* Спикера доњег дома Конгреса САД Ненси ПЕЛОСИ упозориоо: „Изводећи ни на чему засновани импичмент, ви скрнавите заклетву коју сте дали приликом ступања на дужност. Ви отворено кршите Устав САД и водите рат против америчке демократије“

* Очекивано, искористио је прилику и за контранапад: „Мој разговор са председником Украјине Зеленским био је апсолутно невин. А ви одлично знате да је бивши потпредседник Бајден искористио своју функцију и милијарду долара помоћи САД (Кијеву) да присили Украјину да смени свог државног тужиоца који је водио истрагу о пословању компаније која је његовом сину (Хантеру Бајдену) исплатила милионе долара“

_______________________________________________________________________

        ДОНАЛД Трамп је учинио јавним писмо које је упутио спикеру Представничког (доњег) дома Конгреса САД – Ненси Пелоси у којем је процедуру импичмента упоредио да „државним ударом“.

        Притом је Пелоси изразио протест због „партијског крсташког похода“ који против њега воде њене партијске колеге конгресмени-демократе.

        Своју основну оцену још једном је поновио и додатно појачао:

        „То није ништа друго до незаконити партијски покушај државног удара“.

        Указао је Пелоси да демократе у Представничком дому већ месецима не раде ништа дуро осим што воде лажну и монтирану истрагу „против демократски изабраног председника САД“.

        У наставку је навео да је процедура импичмента заснована на „неуставном прекорачењу овлашћења“:

        „Изводећи ни на чему засновани импичмент, ви скрнавите заклетву коју сте дали приликом ступања на дужност. Ви отворено кршите Устав САД и водите рат против америчке демократије“.

        Признао је да не рачуна да ће демократе променити своју позицију и одустати од импичмента:

        „Ово писмо сам послао ради историје, а и да би моје мисли о овоме биле забележене задуго и неизбрисиво“.

        Трамп је – очекивано и „ради историје“ – искористио прилику и да пређе у контранапад:

        „Мој разговор са председником Украјине Зеленским био је апсолутно невин. А ви одлично знате да је бивши потпредседник Бајден искористио своју функцију и милијарду долара помоћи САД (Кијеву) да присили Украјину да смени свог државног тужиоца који је водио истрагу о пословању компаније која је његовом сину (Хантеру Бајдену) исплатила милионе долара“.

        На крају је оптужио демократе да желе да анулирају резултате председничких избора одржаних 2016-те. И цитирао цео низ увредљивих, чак и непристојних, изјава лидера демократа на свој рачун.

                Пелоси је спочитао да је два пута изјављивала да је он (Трамп) био у завери са Русијом и да „сви путеви воде ка Путину“, а да бивши специјални тужилац, Роберт Милер, ни за две године није успео да то докаже.

        Пелоси је отворено поручио: „Не сумњам да ће амерички народ пожелети да ви лично и демократе за то сносите пуну одговорност и да ће вам то показати већ на изборима 2020-те“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари