Трамп одбацио оптужбе да у Белој кући влада хаос и да он нема план за буџетску кризу

ПОБЕСНЕО КАД ЈЕ САЗНАО ДА ЈЕ ФБИ 2017. ПРОТИВ ЊЕГА ВОДИО ТАЈНУ ИСТРАГУ

* Својим политичким противницима поручио: „Имам план, али је наопходно – да би се тај план схватио – прво прихватити чињеницу да сам ја тај који је победио на председничким изборима и обећао да ћу осигурати безбедност америчког народа. Саставни део тог мог обећања била је ограда на јужној граници. Избори имају своје последице“

__________________________________________________________________________

         ХАЈКА демократа и дубоке државе на Доналда Трампа не престаје, а и не види јој се крај.

          The Washington Post је објавио – али у томе није био једини – да у Трамповој администрацији `влада хаос` и да шеф државе нема план за излазак из буџетске кризе.

         Преко свог твитер-налога објавио је: „Управо сам видео како лажљиви репортер The Washington Post који контролише Amazon  тврди да у Белој кући царује хаос и да нико у администрацији нема стратегију за прекид шатдауна. Лажљиви медији увек трубе о хаосу иако га нема“.

         И главном вашингтонском дневном листу и својим политичким противницима поручио је:

         „Имам план, али је наопходно – да би се тај план схватио – прво прихватити чињеницу да сам ја тај који је победио на председничким изборима и обећао да ћу осигурати безбедност америчког народа. Саставни део тог мог обећања била је ограда на јужној граници. Избори имају своје последице“.

         Ово је нови наговештај да ће Трамп увести ванредно стање да би упркос противљењу доњег дома Конгреса САД обезбеднио новац за градњу „мексичке ограде“.

         Да амерички лидер нема намеру да се преда сведочи и његова реакција на на писање листа The New York Times да је ФБИ током 2017-те, након смењивања свог шефа Џејмса Комија, водио тајну истрагу да би утврдили да ли Трампово деловање представља претњу безбедности САД, да ли је „свесно радио за Русију или је несвесно пао под утицвај Кремља“

         Он је Комија назвао корумпираним и манипулантом и указао да су истрагу водили његови најближи сарадници који су били принуђени да напусти ФБИ. У наставку је нагласио: „Ту истрагу су водили без изаквог разлога и икаквих доказа“.

         Трампов главни адвокат Рудолф Ђулијани био је једнако директан:

          „Чињеница је да је од почетка те истраге прошло годину и по и да ништа нису нашли. А то значи да никаквог угрожавања безбедности САД није било“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари