Трамп објавио: „Велика победа у држави Невада!“

У ОКРУГУ КЛАРК, НАЈВЕЋЕМ У ТОЈ ДРЖАВИ, НАЂЕНЕ 153.000 СУМЊИВИХ ЛИСТИЋА

* Поверљиви човек Доналда Трампа - Ричард Гренел – јавно рекао: „Званичници Неваде не могу да проверавају изборну крађу јер немају времена ни ресурса, али су одбацили 153.000 гласачких листића у страху од крађе, док крађу нису ни проверавали

________________________________________________________________

       ДОНАЛД Трамп најавио је преко Твитера своју победу у Невади.

       Написао је: „Велика победа у држави Невада!“

       Трамп је објавио твит адвоката Адама Пола Лаксалта и новинарке Меган Месерли који тврде да је реч о око 153.000 гласова.

       Његови адвокати наводе да је у округу Кларк, највећем у Невади, одбачена шестина гласова због "необјашњивих неслагања".

       Претходно је Трамп објавио да је у Пенсилванији број одбачених гласачких листића пристиглих поштом 30 пута мањи него на претходним изборима 2016. године.

       „Због тога нису дозволили нашим посматрачима да буду присутни за време пребројавања гласова", навео је Трамп.

       Навео је да у Џорџији не дозвољавају проверу веродостојности потписа на ковертама са гласачким листићима послатим поштом, због чега је поновно пребројавање, како је написао, "бесмислено".

       О одбацивању гласова у Невади на свом Твитеру писао је и Трампов сарадник Ричард Гренел.

       Навео је да "званичници Неваде не могу да проверавају изборну крађу јер немају времена ни ресурса, али су одбацили 153.000 гласачких листића у страху од крађе, док крађу нису ни проверавали".

       Невада, Пенсилванија и Џорџија су државе у којима Трамп настоји да докаже је на председничким изборима одржаним 3. новембра био жртва широко организоване манипулације изборним процесом, посебно преко гласања поштом.

       Његов ривал Џо Бајден – који се већ представља као „новоизабрани председник САД“ - изјавио је да много људи "може умрети" од ковид-19 док Трамп наставља да "омета долазећу администрацију у раду и отежава транзицију власти".

       Трампово одбијање да призна пораз, „упркос позивима бројних да то учини“, Бајден сматра потпуно неодговорним поступком.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари