Трамп лишио Хонгконг свих привилегија у односима са Сједињеним Државама

СВЕО ГА НА ОДНОСЕ КАКВЕ ВАШИНГТОН ИМА СА „КОНТИНЕНТАЛНОМ КИНОМ“

* У интервјуу CBS веома ужасним назвао питање: зашто Афроамериканци умиру од руке полиције у Сједињеним Државама?“. Па наставио: „И белци такође страдају од полиције. Какво страшно питање?! И белци такође! Штавише, више белца страда“

* За председника САД  веома је непријатна појава у продаји књиге Мери Трамп „Превише и никада довољно: Како је моја породица створила најопаснију особу на свету“ која је одмах распродата

* Она има докторат из клиничке психологије, а тврди да Доналд има свих девет клиничких симптома нарцисоидности“:  „Толико су сложене да је његово понашање понекад толико необјашњиво да би за постављање тачне и избалансиране дијагнозе био потребан цео низ психолошких и неурофизиолошких испитивања. Међутим, он на то никада неће пристати“

_______________________________________________________________________

        ДОНАЛД Трамп је декретом укинуо економске повластице које је Хонгконг имао у односима са САД.

        Нагласио је да ће одсад односе Сједињених Држава према Хонгконгу бити „исти као према континенталној Кини“:

        „Неће више бити никаквих привилегија, посебног третмана Хонгконга у економији, нити приступа осетљивим технологијама САД“.

        Истовремено је најавио нове санкције против свих у Кини које сматра „одговорним за уништавање хонгконшке слободе".

        Трамп је назвао „веома ужасним“ питање: зашто Афроамериканци умиру од руке полиције у Сједињеним Државама?“.

        У интервјуу CBS рекао је:

        „И белци такође страдају од полиције. Какво страшно питање?! И белци такође! Штавише, више белца страда“.

        Према статистичким подацима, белци чине више од 70 одсто америчке популације, црнци око 13 одсто, али несразмерно више крше законе, више бивају осуђивани на затворске казне и чешће губе животе приликом `сусрета са полицијом`.

        Трамп се оштро успротивио иницијативама да се полицији ускрати финансирање..

        Почетком јуна Демократска странка поднела је Конгресу САД предлог закона о реформи полиције и предложила да се ограниче овлашћења полиције за употребу силе, да се забране полицијска `дављења` приликом хапшења и саслушавања приведених.

        За Трампа је ипак непријатније што његова рођака – мери Трамп – у својој новој књизи тврди да председник САД није у стању да саосећа са другим људима и да пати од многих комплекса.

        Књига Мери Трамп повјавила се под насловом „Превише и никада довољно: Како је моја породица створила најопаснију особу на свету“ и одмах била распродата.

        Она има докторат из клиничке психологије, а тврди да је Доналд одрастао у условима који су га лишили способности емпатије, а такође и прекинули његову везу са стварним светом.

        Трампова рођака тврди да он има „свих девет клиничких симптома нарцисоидности“:

        „Доналдове патологије су толико сложене да је његово понашање понекад толико необјашњиво да би за постављање тачне и избалансиране дијагнозе био потребан цео низ психолошких и неурофизиолошких испитивања. Међутим, он на то никада неће пристати“

        Мери је уверена да је његова нарцисоидност таква и толика да шефа Беле куће онемогућава да разумно гледа на ствари и доноси одлуке засноване на тренутној ситуацији или вођен јасном стратегијом“.       

        Према њеним речима, Трампов понос је „веома ломљив и зато га он мора непрестано појачавати, јер дубоко у себи схвата да није онакав какав жели да изгледа“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари