Трамп изјавио да ће објавити детаљне записнике о својим разговорима са Путином

ОДЛУЧИО ДА ТИМ КЛИНОМ ИЗБИЈЕ КЛИН ОНИХ КОЈИ ГА ОПТУЖУЈУ ДА ЈЕ У ЗАВЕРИ СА РУСКИМ ЛИДЕРОМ

* Најновија оптужба – да је чак и од својих најближих сарадника сакрио шта је пет пута разговарао са Владимиром Путином – дошла је преко листа The Washington Post који је у власништву компаније Amazon Џефа Безоса. Конфликт Трампа и Безоса почео је још у време председничке изборне кампање 2016-те.  Он је тада тврдио да Amazon у САД плаћа мали порез а има монополски положај на тржишту  

________________________________________________________________________

         ДОНАЛД Трамп је изјавио да ће објавити детаљне записнике о својим преговорима са Владимиром Путином.

         У интервјуу телевизији Fox News тим клином је одлучио да избије клин опонената из Демократске партије и експонаната дубоке државе који су га оптужили преко дневног листа The Washington Post да је чак и од најближих сарадника сакрио садржај својих разговора у четири ока са руским лидером.

         Упитан да ли је заиста спреман да повуче такав потез, председник САД  је одговорио са „да“ и притом нагласио:

         „Мени је свеједно“.

         За свој сусрет са Путином у Хамбургу, за време самита Г-20,  за који је посебно био нападнут, рекао је да су он и председник РФ у том немачком граду имали „одличан разговор“ и да су разменили мишљења о Израелу и „много других ствари“.

         У наставку је, имајући у виду да је Елиот Енгел, копредседник комитета доњег дома Конгреса САД за спољну политику, објавио да ће бити отворена конгресна истрага о сусретима Трамп.Путин, нагласио:

         „Ништа не скривам од своје администрације“.

         Претходно је - поводом тврдње The Washington Post да о његовим разговорима са Путином нема ничег ни на „тајним фајловима“ - изјавио:

         „Ништа не скривам. Нема никакве завере са Русијом. Washington Post — то су лобисти компаније Amazon. Доказивање завере је губљење времена“.

         The Washington Post је објавио да је Трамп – да би сакрио садржај свог разговора са Путином у Хамбургу – чак одузео забелешке свом преводиоцу и још му забранио да из разговора било шта открива кључним људима из врха администрације.

         Бела кућа је објаснила да је од преводиоца тражено да ћути да и поводом разговора у Хамбургу не би дошло до „цурења“ каквих је претходфно било много.

         Конфликт Трампа и компаније Amazon почео је још у време председничке изборне кампање 2016-те.

         Он је тада тврдио да компанија у САД плаћа мали порез а има монополски положај на тржишту.

         The Washington Post је у власништву компаније Amazon Џефа Безоса.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари