Трамп два пута задремао за време поздравног говора краљице Елизабете II

БРИТАНЦИМА ОБЕЋАО ФЕНОМЕНАЛАН ТРГОВИНСКИ СПОРАЗУМ – ЧИМ НАПУСТЕ ЕВРОПСКУ УНИЈУ

* Америчког лидера су у центру Лондона, на Трафалгар скверу, опет дочекале хиљаде демонстраната. Међу њима су доминирали феминисти, еколози, мировни активисти и синдикалци... а обједињује их, поред осталог, то што Трампа сматрају опасним по свет. Али, неки Британци су дошли и из других градова да га подрже.

____________________________________________________________

         ДОНАЛД Трамп је два пута накратко задремао за време поздравног говора британске краљице Елизабете II.

         Лондонски и амерички медији наводе да председнику САД глава `падала` у тренуцима када је краљица – читајући написани текст – говорила о посебним односима Сједињених Држава и Велике Британије.

         Америчког лидера је– како указују – одало то што је „нагло подизао главу“.

         Трамп је, иначе, после разговора са одлазећом британском премијерком Терезом Меј обећао да ће са Лондоном направити „феноменалан трговински аранжман“. Чим Бреитанија реално напусти Европску унију:

         „Велика Британија је највећи инвеститор у америчку економију и највеће извозно тржиште Европе. Заиста ћемо закључити феноменалан трговински споразум јер је потенцијал економских односа САД и Уједињеног Краљевства два-три пута већи од постојећих“.

         Америчког лидера су у центру Лондона опет дочекале хиљаде демонстраната.

         Међу њима су доминирали феминисти, еколози, мировни активисти и синдикалци... а обједињује их, поред осталог, то што Трампа сматрају опасним по свет.

         Зато су сложно узвикивали: "Кажите јасно и гласно Доналд Трамп овде није добродошао".

         Једна група демонстраната дошла је у црвеним кабаницама и белим капама попут ликова из књиге Маргарет Етвуд "Слушкињина прича" чија радња се одвија у дистопијској и мизогиној америчкој будућности.

         Демонстранти су испунили Трафалгар сквер и прелили се у улицу Вајтхол где се налазе импозантне државне канцеларије.

         Многи су стали да сликају фигуру која личи на Трамп како седи на златној ВЦ шољи са мобилним телефоном у руци. Робот је изговарао неке од Трампових честих изјава као што су "нема дослуха" и "ви сте лажне вести".

         Фигуру је направио Дон Лесем из Филаделфије од стиропора на гвозденом оквиру и послао је бродом преко Атлантика. Он је стручњак који прави моделе преисторијских створења.

         Вође британске главне опозиционе Лабуристичке партије придружиле су се касније демонстрантима, недалеко од канцеларије британске премијерке у Даунинг стриту. Полиција је подигла барикаде да спречи демонстранте да прођу поред Даунинг стрита.

         Међутим нису сви у Лондону били непријатељски расположени према Трампу.

         Неки Британци дошли су и из других градова да му изразе подршку.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари