Трамп демонстранте назвао покретом екстремно левог фашизма који би да сруши Америку

УОЧИ 4. ЈУЛА НАСТУПИО У МЕМОРИЈАЛНОМ КОМПЛЕКСУ МАУНТ РАШМОР У ЈУЖНОЈ ДАКОТИ

* „Њихов циљ није најбоља Америка. Њихов циљ је стављање тачке на Америку. Овај нови екстремно леви фашизам захтева апсолутну лојалност, у суштини је тоталитаризам. Ова левичарска културна револуција осмишљена је да свргне америчку револуцију

* «Радикална идеологија која напада нашу земљу напредује под заставом социјалне правде. Они желе да униште наше наслеђе, желе да Американци забораве на свој понос и велико достојанство: да не бисмо били у стању да више разумемо себе и судбину Америке

* Председник САД најавио подизање новог споменичког комплекса у славу великих људи националне  прошлости.Прецизирао је да ће то бити огромни отворени парк који ће добити име Национални врт америчких хероја. У њему ће бити статуе највећих Американаца који су икада живели

_______________________________________________________________________

        ДОНАЛД Трамп је очекивано жестоко ударио по својим политичким противницима који диригују демонстрацијама и немирима у којима црначка компонента више није главна.

        У говору који је - уочи Дана независности у САД – одржао у меморијалном комплексу Маунт Рашмор у Јужној Дакоти, где су 18-метарске скулптуре глава бивших председника САД исклесане у стенама, учеснике немира је назвао присталицама „екстремно левог фашизма“ у Сједињеним Државама које желе да униште историју земље и „пониште америчку револуцију“.

        Оптужио је демонстранте да воде "немилосрдну кампању брисања америчке историје'':

        „Сведоци смо немилосрдне кампање уништавања наше историје, клеветања наших хероја, брисања наших вредности и индоктринације наше деце. Побеснеле групе покушавају да сруше статуе наших оснивача. Они мисле да је амерички народ слаб, мекане коже и подложан. Али, преварили су се! Нећемо бити ућуткани!“

        Председник САД је обећао да Маунт Рошмор "никада неће бити оскрнављен“ и да „хероји које представља никада неће бити уништени".

        Према његовим речима, вандали који покушавају да сруше споменике желе да униште везе љубави и верности Американаца према Сједињеним Државама и једних према другима:

        „Њихов циљ није најбоља Америка. Њихов циљ је стављање тачке на Америку. Овај нови екстремно леви фашизам захтева апсолутну лојалност, а у суштини је тоталитаризам. Ова левичарска културна револуција осмишљена је да свргне америчку револуцију. Радикална идеологија која напада нашу земљу напредује под заставом социјалне правде. Они желе да униште наше наслеђе, желе да Американци забораве на свој понос и велико достојанство: да не бисмо били у стању да више разумемо себе и судбину Америке“.

        Трамп је позвао Американце да "заштите и сачувају своју историју, наслеђе и своје велике хероје".

        На крају је најавио подизање новог споменичког комплекса у славу великих људи националне  прошлости.

        Прецизирао је да ће то бити огромни отворени парк који ће добити име Национални врт америчких хероја. У њему ће бити статуе „највећих Американаца који су икада живели."

        Након говора шефа државе, приређен је ватромет.     

        Пре Трамповог наступа, над Маунт Рашмором је пролетело неколико стратешких бомбардера Б-1Б, затим акробатска авио-група „Плави анђели“, па војни хеликоптери.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари