Трамп демократама: Обуставићу рад владе будете ли блокирали градњу зида према Мексику

ПРИНУДИО МИНИСТРА ПРАВДЕ ЏЕФА СЕШЕНСА (КОЈИ ЈЕ И ДРЖАВНИ ТУЖИЛАЦ) ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ

* председник САД прецизирао да ће са руским лидером Владимиром Путином кратко разговарати за време заједничког ручка који ће у Паризу 11. новембра приредити председник Француске Емануел Макрон, у оквиру проиславе стогодишњице завршетка Првог светског рата. А да ће „праве преговоре“ са њим имати крајем месеца у Аргентини – на самиту Г-20

* Трамп тврдио да га уопште не забрињава истрага о руском мешању током председничке изборне кампање 2016. године: „Уопште нисам забринут због истраге јер је то превара“. нагласио је да неће прекидати ту истрагу иако је пре неколико месеци рекао да је то "лов на вештице"

__________________________________________________________________________________

         ДОНАЛД Трамп је објавио да је – само дан након међуизбора који су републиканце оставили без контроле над Представничким доном – оставку поднео државни тужилац Џеф Сешенс који је истовремено и министар правде.

         Истовремено је објавио да ће вд државног тужиоца бити шеф Сешенсовог апарата метју Витакер.

         Трамп је више пута јавно критиковао Сешенса и тврдио да сарадници Министарства правде против њега као шефа државе „плету завере“.

         Председник САД – који је демократама понудио сарадњу у интересу државе – најавио је могућност обустављања рада његове владе ако демократе буду у Представничком дому, у коме сада имају већину, буду блокирале финснсирање градње зида на граници са Мексиком.

         Притом је био јасан: „Ми желимо тај зид. Они знају да ми желимо тај зид. Не неке његове деонице, него дуж целе границе. Не желим ништа да гарантујем, али је обустављање рада владе заиста могуће“.

Џеф Сешенс

         Трамп је изјавио да је успоставио добре односе са Владимиром Путином и Си Ђинпингом.

         Прецизирао је да ће са руским лидером кратко разговарати за време заједничког ручка који ће у Паризу 11. новембра приредити председник Француске Емануел Макрон, у оквиру прославе стогодишњице завршетка Првог светског рата. А да ће „праве преговоре“ са њим имати крајем месеца у Аргентини – на самиту Г-20.

         Такође је поздравио "велики дан" за републиканце који су задржали контролу у Сенату.

         "То је велики дан, то је невероватан дан. Републиканска странка је успела да пркоси историји и освоји већину у Сенату, а значајно је осујетила раније прогнозе резултата за Представнички дом", оценио је Трамп.

         Према листу Њујорк тајмс, демократе би у Представничком дому требало да имају 229 а републиканци 206 места, а у Сенату ће републиканци имати 53 места од укупно 100.

         Трамп је на истој конференцији за новинаре рекао да га уопште не забрињава истрага о „руском мешању“ током председничке изборне кампање 2016.

         "Уопште нисам забринут због истраге јер је то превара", рекао је амерички председник који је додао да неће прекидати ту истрагу иако је пре неколико месеци рекао да је то "лов на вештице".
 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари