Трамп позван да пред конгресменима да исказ у оквиру импичмент-процедуре

НАДЛЕЖНИ КОМИТЕТ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА ОЧЕКУЈЕ ДА БАР ПОШАЉЕ СВОГ АДВОКАТА

* На председника САД се окомио и славни холивудски глумац Роберт РЕДФОРД који је Трампа назвао «диктатором», а његову владавину – «прерушеном монархијом». Позвао је Американце да 2020. гласају и против њега и против свих који га подржавају

________________________________________________________________________

        КОМИТЕТ Представничког (доњег) дома Конгреса САД за правосуђе позвао је Доналда Трампа да пред конгресменима да исказ у оквирима импичмент-процедуре која се против њега води.

        Шеф тог комитета Џералд Надлер поводом позива председнику САД је рекао:

        «Он (Трамп) има прилику да изабере: или да буде представљен на тим слушањима или да престане да се жали на ток процеса импичмента»

        Надлер изразио очекивање да ће се Трамп лично појавити у комитету или да ће послати адвоката који ће га заступати.

        Трамп је 26. новембра изјавио да би волео да се на слушањима поводом импичмента појаве државни секретара Мајк Помпео, министар енергетике Рик Пери, вд шефа апарата Беле куће Мик Малвени и друге важне фигуре његове администрације.

        Трампа је јавно прозвао и славни холивудски глумац Роберт Редфорд (83) и позвао Американце да на председничким изборима 2020. гласају против њега и његових присталица.

Остарели либерал - Роберт Редфорд

        Притом је био директан: «То је неопходно да би се окончала ера овакве врсте диктатора и прерушене монархије».

        Он је у ауторском тексту написао да су Сједињене Америчке Државе заправо Разједињене Америчке Државе и да су суочене са кризом коју никада није веровао да може да им се догоди.

        "Наша толеранција, наше поштовање према истини, нама света владавина права, суштинска слобода медија и још драгоценија слобода изражавања - све је то под претњом једног јединог човека. Ово је прерушена монархија".

        Навео је да је Трампова владавина толико исцрпљујућа и хаотична да уопште није чудно што су многи грађани разочарани. И  закључио:

        "Време је да Трамп оде а заједно са њим сви они у Конгресу који су изабрали да њему буду лојални, а не да се држе заклетве да морају да поштују Устав САД».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари