Специјални комитет доњег дома Конгреса САД обнавља „руску истрагу“ против Трампа

ЗАВРШИО ЈЕ 2018. И ПОТПУНО ОПРАВДАО ШЕФА ДРЖАВЕ, АЛИ СУ ГА ТАДА ВОДИЛИ РЕПУБЛИКАНЦИ

Адам Шиф

* Председник тог комитета Представничког дома демократа из Калифорније Адам ШИФ објавио да ће бити расветљаване и  „контраобавештајне претње које могу изазвати везе или координација грађана САД са руском владом или другим страним лицима“

_____________________________________________________________________

         СПЕЦИЈАЛНИ комитет доњег дома  Конгреса САД за обавештајне службе обновиће истрагу поводом покушаја мешања у америчке председничке одржане 2016-те и „могуће завере између Москве и предизборног штаба Доналда Трампа“.

         Отварање, тачније – обнављање истраге, објавио је председник тог комитета Представничког дома демократа из Калифорније Адам Шиф.

         Иако је исти комитет такве истрагу водио у време када су у доњем дому већину имали републиканци – не откривши ништа што би повезало актуелног председника САД и његови изборни штаб са Русијом, Шиф је најавио да ће нова истрага бити брижљива и темељна и да ће се бавити „покушајима Русије и других страних субјеката да утичу на на америчке политичке процесе за време избора 2016-те“.

         Открио је да ће комитет отворити истрагу и „поводом могућих контраобавештајних претњи које могу изазвати везе или координација грађана САД са руском владом или другим страним лицима“.

         Прецизирао је да ће се „чешљати“ постојање „финансијских и других полуга утицаја у рукама таквих лица“.

         Шифов комитет је своју „руску истрагу“ зваршио 2018-те и дошао до закључка да нису постојале никакве везе Трампа са Русијом, а да ни Русија ни друге државе нису извршиле никакав утицај на исход председничких избора на којима је Трамп победио Хилари Клинтон, иако су то покушавале.

         У време прве истраге републиканци су контролисали све комитете Представничког дома, а сада су под контролом демократа.

Истом истрагом се већ годину и по бави амерички специјални тужилац Роберт Милер.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари