Сенаторка Ворен ДНК-анализом доказала Трампу да у себи има 1/1024 индијанске крве

ТРАЖИ ДА ПЛАТИ МИЛИОН ДОЛАРА КОЈЕ ЈЕ ОБЕЋАО КАДА ЈЕ ЗА ЊУ ГОВОРИО ДА ЈЕ „ЛАЖНА ПОКАХОНТАС“

* Могуће је да ће се Елизабет ВОРЕН кандидаовати 2020-те за председника САД, а Трампу је поручила: „Ви сте најмање популарни председник у модерној америчкој историји и ваши савезници ће пасти на изборима (за Представнички дом и Сенат Конгреса у новембру). Још 22 дана. Тик-так

______________________________________________________________________________

         АМЕРИЧКА сенаторка-демократкиња Елизабет Ворен подвргнула се ДНК тесту којим је доказала да има индијанско порекло, након што је амерички председник Доналд Трамп у више наврата оптужио да лаже.

         Трамп Воренову заправо већ годинама оптужује да лаже да има индијанско порекло, а називао је и "лажном Покахонтас" на политичким скуповима.

         Амерички председник је чак у јулу ове године на скупу у Монтани изјавио да ће уплатити милион долара добротворној организацији по њеном избору, ако Ворен ДНК тестом докаже да има индијанске корене.

         Воренова је данас објавила резултате ДНК анализе у којој се наводи да има "јаких доказа" о томе да је индијанског порекла.

         Потом се обратила Трампу преко Твитера, поручивши му да жели да милион долара уплати на рачун Центра за индијанске жене.

         Трамп је демантовао да јој је дао такво обећање.

         Воренова је потом објавила видео снимак његовог обраћања у Монтани, где је обећао милион долара и додала да "тако изгледа лагање ".

         "Ево вам нешто што нећете заборавити, господине председниче. Ви сте најмање популарни амерички председник у модерној историји и ваши савезници ће пасти на изборима (за Представнички дом и Сенат Конгреса у новембру). Још 22 дана. Тик-так", поручила је Ворен.

         Трамп је изјавио да нема намеру да плати милион који је помињао „на једном предизборном митингу“.

         Имајући у виду да је анализа да је Ворен имала претка Индијанца пет до 10 колена уназад , што значи да има 1/1024 индијанске крви, поставио је контрапитање: „У чему је ту разлика (у односу на оно што сам тврдио)?“.

         Иначе, и Трампове присталице и противници поводом индијанског порекла Ворен почелли су да се позивају на ту ДНК-анализу.

         Ту анализу је направио професор биомедицине, генетике и биологије на Стенфордском универзитету Карлос Бустаманте који је указао да је су њени преци „били сви одреда Европљани осим једног Индијанца“.


 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари