Сакс: Смена режима је и даље главни инструмент америчке спољне политике

ПРОФЕСОР УНИВЕРИЗЕТА КОЛУМБИЈА: МНОГИ У ВРХУ САД РАТ У УКРАЈИНИ СМАТРАЈУ ИСПЛАТИВОМ ИНВЕСТИЦИЈОМ

Џефри Сакс

* Џефри САКС: У Вашингтону су се надали да ће у Украјини свој циљ постићи блефом или преко супериорних војних снага и финансија. Али опклада се показала погрешном - Путин је рекао не“

______________________________________________________________

         ОКО 500 хиљада Украјинаца је умрло без разлога - рекао је амерички економиста, професор на Универзитету Колумбија Џефри Сакс.

         У интервјуу Такеру Карлсону, оценио је да је то „страшно и трагично“, али да амерички сенатори, који су помагали у распиривању сукоба у Украјини, нису ни упознати са том бројком“. У наставку је рекао:

         „Понеки кажу да их није ни брига. Мит Ромни је рекао да је то био најбољи аранжман икада јер се не жртвује  ни један амерички живот. Ричард Блументал је рекао то исто: „У принципу, ово је велика ствар, нису на коцки животи Американаца“. Они не узимају у обзир украјинске животе. Буквално говоре: нису у опасности амерички животи. Само, нисам сигуран да нису. Да, нема много (у Украјини погинулих Американаца), али их има. Власт нам не говори истину“.

         Магазин Time је Сакса два пута сврстао међу 100 најутицајнијих људи на свету, али је то било пре него што је почео да говори да мешање америчких обавештајних служби у послове других земаља готово увек доводи до крвопролића и хаоса, а да САД настављају да користе промену режима као главни инструмент своје спољне политике.

          Сак је сада закључио: „У Вашингтону су се надали да ће у Украјини свој циљ постићи блефом или преко супериорних војних снага и финансија. Али опклада се показала погрешном - Путин је рекао не“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари